Kørekort på afbetaling

Et kørekort er et uundværligt redskab for mange mennesker, som har brug for at kunne transportere sig til og fra arbejde, eller som bruger bil i forbindelse med erhverv.

Det vil være en stor udgift på budgettet for de fleste mennesker, når der skal betales til et kørekort. Ønsker du mobilitet og fleksibilitet i dagligdagen, men har ikke råd til at betale det fulde beløb for et kørekort, kan afbetaling være den rette løsning.

Hvad er fordelene ved at tage kørekort på afbetaling?

Det har stor betydning for din privatøkonomi, når du får mulighed for at opdele et stort beløb i mindre rater. Når du tager et kørekort på afbetaling, slipper du for at betale alle pengene på én gang.

Det giver dig ekstra luft i budgettet, når du vælger at afdrage på dit kørekort over en bestemt periode. Med afbetaling får de personer, som ellers ville være økonomisk afskåret fra at tage et kørekort, en mulighed for at tage kortet. Det kan få stor værdi på privatfronten at tage et kørekort.

Kørekort afbetaling

Som arbejdstager får du langt flere jobmuligheder, når du er geografisk fleksibel. Har du børn, får du mere tid og overskud i hverdagen, når du kan transportere børnene til og fra daginstitution.

Du kan blandt andet opnå følgende fordele ved at tage dit kørekort på afbetaling:

  • Øget fleksibilitet og frihed
  • Du undgår at betale det fulde beløb på én gang
  • Du slipper for at skulle spare op igennem lang tid
  • Du kender størrelsen på dine afdrag, så du kan planlægge din privatøkonomi.

Et kørekort er lig med fleksibilitet, frihed og øget mobilitet, og disse værdier har stor betydning for mennesker i alle aldre.

Hvem kan benytte sig af at tage kørekort på afbetaling?

Du skal være fyldt 18 år for at kunne indgå en afbetalingsordning. Dette kan være vigtigt for dig at vide, som står overfor at ville tage kørekort. Du har mulighed for at tage kørekort i løbet af hele året, hvor du skal tilmelde dig på åbne hold hos en køreskole.

Når en køreskole tilbyder afbetalingsordninger, kan alle elever benytte sig af muligheden.

Langt de fleste elever i en køreskole er studerende. De tager kørekortet, når det bliver legalt for dem at måtte køre bil. Derfor vil de fleste elever i en køreskole være omkring 18 år.

Det er langt fra alle elever, som får kortet betalt af forældrene. Som 18årig har de færrest nået at lave en opsparing, som gør det muligt at betale det fulde beløb til et kørekort.

Derfor kan det få stor værdi at tage kørekort på afbetaling.

Som studerende er budgettet stramt og baseret på SU som primær indtægtskilde og eventuelt et fritidsarbejde ved siden af studierne.

Dette skal du vide om afbetaling

Køreskoler er mindre firmaer og vil være enkeltmandsvirksomheder, som ikke har store ressourcer sammenholdt med store virksomheder med mange afdelinger og ansatte. Derfor vil det typisk være en tredje part, som du vil indgå en finansieringsaftale med, når du tager et kørekort på afbetaling. Dermed slipper køreskolen for alt det administrative arbejde, som følger med til at tilbyde afbetalingsordninger.

Der er forskellige måder, hvorpå en køreskole tilbyder afbetaling. Nogle kørelærere tilbyder en afbetalingsordning, hvor du betaler kørekortets fulde pris á 2 omgange. Andre køreskoler har indgået samarbejde med en bank og tilbyder elever finansiering af kørekortet via en kreditaftale.

Det er ikke alle køreskoler, som tilbyder afbetalingsordninger.

Uanset om du betaler til køreskolen eller et finansieringsselskab (i form af en bank), skal du betale dine afdrag i henhold til din kreditaftale.

Du skal først og fremmest vælge dig en køreskole, som tilbyder en afbetalingsordning.

Sådan foregår en afbetalingsordning 

Hvis du vælger en køreskole, som tilbyder dig at dele betalingerne op i 2 dele, og hvor det er kørelæreren, som tilbyder ordningen, skal du betale dine beløb til den pågældende køreskole. Hvis du derimod vælger en køreskole, som tilbyder finansiering i samarbejde med en bank, er det banken, som du skal betale til.

Processen med at etablere og indgå i en afbetalingsordning foregår forskelligt afhængig af, om du betaler til køreskolen eller har indgået en kreditaftale med en bank i samarbejde med en køreskole.

Når du vælger at tage kørekort på afbetaling med finansiering via en bank, foregår processen således:

  1. Find din køreskole, som tilbyder afbetaling i samarbejde med en bank.
  2. Vælg den finansieringsordning, som passer til dig. Du får typisk mulighed for at låne penge til en del eller til kørekortets fulde pris.
  3. Indgå aftalen via køreskolens hjemmeside.
  4. Underskriv ansøgning med dit NemID.

Afbetalingsordningen fungerer som et lån, der giver dig økonomi til at betale dit kørekort. Når du har afsendt din ansøgning om lån, vil der gå 1-2 hverdage, før du får svar.

Når lånet er godkendt, skal du tilmelde dig som elev hos den pågældende køreskole.

Værd at vide om kørekort på afbetaling

Når du indgår en afbetalingsordning med et finansieringsselskab og en køreskole, betaler du samlet set flere penge for dit kørekort, end hvis du betalte den fulde pris for kørekortet på én gang. Med en afbetalingsaftaler betaler du også renter og gebyrer. Der er forskel på, hvor meget ekstra du kommer til at betale. Det afhænger af størrelsen på det beløb, du skal afbetale.

Du skal altid indgå den kreditaftale med en bank, som matcher din økonomi. Dette gør aftalen billigst og mest overskuelig for dig. Det vil sige, at hvis du selv kan betale en del af kørekortet, skal du vælge finansiering, som dækker den resterende del af kørekortets fulde pris.