Mobil på afbetaling

Mobiltelefonen er allevegne i dag, og man kan på mange måder godt sammenligne vores forhold til mobile med et kapløb. Dette betyder nærmere bestemt, at det for rigtig mange mennesker handler om altid at have den seneste mobiltelefon i hånden som en slags statussymbol. Om dette er til at forstå eller ej, så er det i dag en væsentlig overvejelse hos mange, når de vælger mobil på afbetaling.

Køb mobil på afbetaling

Det eneste problem med dette er desværre, at mobiltelefoner bestemt ikke er en mindre investering, hvilket da også er en af hovedgrundene til, at mange vælger at købe deres telefon på afbetaling. Desuden kommer der jo som regel også et abonnement oven i købsprisen, så der er på ingen måde tale om et mindre udlæg.

Som med alt andet, så er der visse fordele og ulemper forbundet ved at købe telefon på afbetaling, og det er uanset om det drejer sig om en ny iPhone eller Android telefon. Læs videre her, og opdag om du også skal købe din næste mobil på afbetaling.

Flere afbetalingsmuligheder

Der findes i dag en bred vifte af afbetalingsmuligheder, når det kommer til at anskaffe sig en ny mobiltelefon. Som tommelfingerregel er der ikke det store udsving, når det kommer til selve købsprisen på din telefon.

Mobil på afbetaling

Til gengæld kan afbetalingsperioden variere alt efter for eksempel teleselskab. Typisk vil man blive tilbudt en løbetid på enten 12 eller 24 måneder (og nogen gange kun 6 måneder), så man i ro og mag kan sætte sig ned og lave et budget og dernæst vælge det antal måneder, der passer bedst til økonomien.

Hvad er fordelene ved at købe på afbetaling?

Hvis du vælger at købe din næste telefon på afbetaling, så kommer dette med en række fordele med sig i posen:

  • En af de helt store fordele er, hvis telefonen er inkluderet i dit abonnement, hvilket i mange tilfælde blot betyder et mindre udlæg oven i din månedlige abonnementspris. Hvor lille dette udlæg er, afhænger selvfølgelig fuldstændigt af, hvilken løbetid du vælger.

    Du skal derfor inden du bestiller din nye mobil, være fuldstændigt afklaret med, hvor meget du har råd til at afbetale om måneden (uden at du brækker nakken på det økonomisk). Husk, at jo mindre løbetid du vælger, jo højere vil din månedlige ydelse selvfølgelig være. Dernæst kommer der af og til også lidt ekstra gebyrer til – alt afhængigt af dit teleselskab.
  • En anden fordel ved at købe telefon på afbetaling er, at der som regel ikke følger nogen som helst renter med i prisen. Dette gør afbetalingen særdeles attraktivt for rigtig mange mennesker. Når dette så er sagt, så skal du dog huske at læse det med småt, inden du skriver under på en finansieringsaftale.
  • Ved at købe på afbetaling, så har du desuden også muligheden for at vælge netop den mobiltelefon, som du ønsker dig – selv hvis du ikke har pengene på stående fod. Hvis du for eksempel ønsker dig en iPhone XR, så vil du oftest kunne finde denne hos en af de mange teleselskaber, som markedet netop vrimler med.

Hvad er ulemperne ved at købe på afbetaling?

Hvor der er fordele, er der som sagt også ulemper; og i forbindelse med afbetaling af mobiltelefoner er der først og fremmest et par klokkeklare ulemper:

  • Ved at vælge denne løsning, så binder du dig dermed til at skulle lægge et ekstra beløb til dine månedlige udgifter; og dette kan for mange faktisk være lidt af et problem. Så hvis du på nogen måde har pengene til det, så vil det altid være en bedre idé at lægge alle pengene på én og samme tid. For så er det jo nemlig ude af vejen.
  • Desuden vil en afbetalingsordning hos et teleselskab gøre det besværligt at skifte til et andet, mens aftalen stadig løber. Du vil i stedet ende op med at skulle betale til to teleselskaber, hvilket først og fremmest er forvirrende, men kan samtidigt også være dyrere.
  • En afbetalingsordning er på grund af dens bindende natur ikke så god, hvis der skulle ske noget uforudset med ens økonomi. Hvis du har sat dig hårdt i det med for eksempel en 12-måneders afbetalingsperiode, så kan ethvert udsving i din økonomi nemlig gøre en temmelig stor forskel.

Mobilselskaberne spinder guld

Uanset fordelene og ulemperne så er der én klar vinder i alt dette; og det er teleselskaberne, der faktisk tjener masser af penge på afbetalingerne.

Mobil afbetaling

Så selvom det ved første øjekast kan se ud som om, der er tale om en rigtig god handel, så er dette dog ikke altid tilfældet. Dette skyldes blandt andet, at mobiltelefonerne på det danske telemarked som regel er temmelig dyre, hvorimod abonnementerne er temmelig lave.

Dette er en klar strategi fra teleselskabernes side, idet der jo netop lokkes med et billigt abonnement, så man ved første øjekast ikke lægger mærke til den dyrere telefon.

Men er det så virkelig en god idé med afbetaling?

Selvom teleselskaberne tjener penge på at sælge dig en dyr telefon på afbetaling, så udgør denne løsning dog en forholdsvis nem måde for mange danskere at få fingre i drømmetelefonen – uden at sakke bagefter alle ens venner og bekendte. Og det er måske da også i orden, at de blandt andet tjener deres penge på denne måde, så længe man er klar over det selvfølgelig.

Det eneste, der er absolut nødvendigt, er, at du lægger et realistisk budget, så du er klar over dine månedlige indtægter og udgifter. Kan din økonomi klare den ekstra belastning, eller har du måske råd til at købe telefonen kontant? Det kan nemlig vise sig at have skæbnesvangre følger for ens privatøkonomi, hvis der lægges alt for meget oveni.

For selvom vi selvfølgelig alle ønsker os den smarteste mobil på afbetaling, så er det bestemt ikke stresset værd, hvis man rent faktisk ikke kan klare sine månedlige afbetalinger.

Når dette så er sagt, så er det selvfølgelig dejligt, at der i dag findes muligheden for mennesker med få midler til også at være med i klubben, når det handler om at følge mobilmoden.

Køb mobil på afbetaling