Bærbar på afbetaling

En bærbar computer er et af de vigtigste redskaber, de fleste af os har i dag. Både i forhold til arbejde, studie eller fritid kan det være utroligt svært at undvære en ordentlig bærbar. Hvis du står og skal bruge en ny bærbar computer, men ikke har så mange penge på kontoen lige nu, så kan der stadig være nogle muligheder åbne.

Læs med her og få mere at vide om, hvordan du blandt andet kan købe en bærbar på afbetaling, og find den bedste løsning til dig.

Få råd til en ny bærbar

For at få råd til en ny bærbar, kan du først og fremmest spare op til den. Problemet for mange kan være, at det ikke er nemt at spare op, hvis de for eksempel skal leve af en relativt lavt løn eller en SU. Derudover kan det være, at du søger en bærbar som har nogle særlige specifikationer eller funktioner – og du på den måde ikke bare kan nøjes med den allermest skrabede model på markedet.

Bærbar på afbetaling

Står du i en af ovenstående situationer, kan det for eksempel være gavnligt at overveje, om det at købe en bærbar på afbetaling kunne være en løsning for dig.

Sådan fungerer en afbetalingsordning

Hvis du ønsker at finde ud af, om du skal købe din næste bærbar på afbetaling, så bør du først og fremmest finde en forhandler, som kan tilbyde dig en afbetalingsordning. Denne ordning kaldes også sommetider for en afdragsordning. Nogle forhandlere specialiserer sig i at tilbyde varer på afbetaling, mens andre forhandlere måske ikke skilter så åbenlyst med det.

I disse tilfælde bør du i stedet kigge efter, om du har mulighed for at betale med Klarna. Læs for eksempel om dette under forhandlerens betingelser eller prøv at google forhandlernavnet + afbetalingsordning.

Bærbar på afbetaling – forskellige afbetalingsordninger

Når du har fundet en forhandler, vil du i nogle tilfælde selv kunne vælge mellem forskellige afbetalingsordninger, som tilbydes. Eksempelvis vil nogle forhandlere både tilbyde almindelig afbetaling og afbetaling via faktura. Sidstnævnte er en kort udskydelse af betalingen (typisk 14 dage), hvilket betyder, at du først får din bærbar sendt og derefter får tilsendt en faktura med posten, som du så skal betale (typisk via et indbetalingskort i din netbank). Denne løsning kan særligt være attraktiv, hvis du akut står og mangler en ny bærbar et par uger inden lønningsdag.

Den mere almindelige form for afbetalingsordning er, hvor du afdrager med et fast beløb hver måned, indtil du har betalt hele den bærbar computers pris. Du deler således blot prisen på computeren op i mange små dele, som du så betaler over en længere periode, så det ikke føles så voldsomt i din daglige økonomi.

Bærbar

I nogle tilfælde kan du selv være med til at bestemme, hvor stort et beløb du afdrager med hver måned. Her vil det være en god idé ikke at vælge et højere beløb, end du er sikker på at kunne betale hver måned i den periode, det nu engang tager at afdrage på din nye bærbar.

Underskrivning og påbegyndelse af afbetalingsordning

Når du har fundet en forhandler, som tilbyder en afdragsordning på din nye bærbar, så skal du kreditvurderes og godkendes. Det gøres som regel via en kort formular, hvor du giver lidt oplysninger om dig selv. Med disse oplysninger tjekker virksomheden så, om du for eksempel er registreret i RKI, eller om de vurdere at du vil kunne betale lånet tilbage inden for den aftalte tid. Langt de fleste mennesker kan dog nemt blive godkendt til at købe en lille ting som en bærbar på afbetaling.

Før du skriver under på din låneaftale, er det dog en rigtig god idé at læse vilkårene grundigt, så du er helt sikker på, hvad du går ind til. Blandt andet skal du vide, hvornår afdragsordningen begynder, hvor længe den varer, og hvad du skal afdrage med hver måned.

Hvad er fordelene ved at købe en bærbar på afbetaling?

Du har måske før hørt, at du som udgangspunkt ikke bør købe alting på afbetaling, men det kan faktisk være en rigtig god løsning, hvis du ikke har bedre muligheder. Nogle af de primære fordele ved at købe en bærbar på afbetaling er:

Få din nye bærbar med det samme. Du behøver ikke at vente på, at du har sparet op. Få din nye maskine med det samme, og kom godt videre med arbejde, studie eller hvad det måtte være.

Slip for at tømme kontoen. Frem for at skulle tømme hele dine konto eller undlade at betale en anden regning, så kan du købe en bærbar på afbetaling. Her betaler du i stedet computerens pris i små, overkommelige bidder.

Du overbelaster ikke din økonomi. Med de mange afbetalingsordninger, som findes i Danmark i dag, så kan du relativt nemt finde en afbetalingsløsning, der passer til netop din økonomi.

Alt i alt kan det altså være en fordel at købe din næste bærbar på afbetaling, hvis du ikke har mulighed for at betale den kontant, og du kan finde en ordning, der passer til dig.

Vær opmærksom på dette, inden du køber din bærbar på afbetaling

Hvis du vælger at købe en bærbar på afbetaling, er det dog vigtigt, at du altid læser det, som står med småt, og at du er sikker på, at den valgte afdragsordning passer ind i din økonomi. Særligt skal du holde øje med:

Renter: Nogle afdragsordninger er i dag rentefri, hvilket betyder, at du kan købe en bærbar på afbetaling uden at betale renter på dit lån. Dog er alle afdragsordninger ikke rentefri, og du bør derfor tjekke hvor høj en eventuel rente er.

Gebyrer: Uanset om din bærbar på afbetaling er rentefri eller ej, skal du høje øje med gebyrer. Afdragsordninger har typisk oprettelsesgebyrer og/eller månedlige gebyrer, som du altså betaler enten ved oprettelse eller hver måned, din afdragsordning løber. Hvis din afdragsordning har månedlige gebyrer, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du afdrager over flere år.

ÅOP: ÅOP er måske det vigtigste at holde øje med overhovedet. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er et udtryk for, hvor dyrt lånet er hvert år inklusive alle renter, gebyrer mm. Jo højere din ÅOP er, desto dyrere er din afdragsordning – altså de penge, du betaler udover den bærbar computers kontantpris. Du bør derfor altid forsøge at finde en bærbar på afbetaling, som har en lav ÅOP.