Komfur på afbetaling

For de fleste husholdninger er et komfur en absolut nødvendighed, men lad os være ærlige – når det gamle komfur bukker under, så er det ikke sikkert man lige har de penge der skal til for at kunne købe et nyt, eller måske har lyst til at aflyse fx en sommerferie på den baggrund, og så er der bestemt muligheder for at låne sig frem og betale af hen ad vejen.

Naturligvis er det en løsning der både indebærer fordele og ulemper, og hvor man skal tænke sig grundigt om inden der hugges til.

Hvorfor komfur på afbetaling?

Som beskrevet betragtes det tit som en absolut nødvendighed med et komfur, specielt hvis man er en familie af en vis størrelse, hvor der fx skal laves meget mad over en uge, så kan et nyt komfur vise sig at være en rigtig god ide… og har man ikke lige de penge der skal til, og er måske også afhængig af at få det leveret og monteret, så kan afbetaling være en rigtig god ide.

Komfur afbetaling

Der kan være forskellige årsager til at man ønsker sig et nyt komfur, det gamle kan være slidt eller fungere langsomt, eller måske vil man bare gerne have en ny type komfur, hvor det gode ved afbetaling er at man får sit ønske opfyldt nu, og kun skal slippe et beskedent beløb pr. måned fremadrettet.

Steder hvor man kan købe sig et komfur på afbetaling

Her er der masser af steder at vælge imellem, og der er masser af mærker at vælge imellem, et kort oprids af forhandlere der tilbyder komfur på afbetaling:

  • Power.dk – finansiering i samarbejde med Santander Consumer Bank
  • Skousen.dk – rentefri finansiering i samarbejde med Sparxpres
  • Wupti.dk – finansiering i samarbejde med Ekspres Bank
  • Elgiganten – finansiering i samarbejde med Santander Consumer Bank, første 6 mdr. rentefrit
  • L’easy – finansiering op til 72 mdr

Som det ses er der stor forskel på hvor meget det koster, og under hvilke vilkår afbetaling foregår, hvilket har stor betydning for den totalt pris der skal betales for et nyt komfur.

Gode råd om hvad man skal overveje inden man køber

Selv om man køber på afbetaling kan der være rigtig god fornuft i at gå efter gode tilbud, for selv om du ikke lægger alle pengene på en gang, men betaler i mindre bidder, så har kontantprisen bestemt også noget at sige i forhold til både den månedlige betaling og den samlede betaling.

Et komfur på afbetaling kan normalt ske på to måder: Først og fremmest kan man finde en forhandler derr tilbyder en afbetalingsordning, eller man kan tage et lån andetsteds og så betale komfuret kontant, den afgørende forskel ligger i hvor meget man kan låne, og hvad det koster at låne.

Den klart nemmeste løsning er at lade forhandleren stå for det hele, så skal man kun hen et sted for at komme hjem med et komfur, men også her skal man være opmærksom på at man hos forhandleren kun kan låne det som komfuret koster, og det man låner kan kun bruges hos den forhandler.

Til gengæld kan man være så heldig at opnå rentefri afbetaling hos flere forhandlere, dog med den hage at de ikke altid tilbyder det, og under visse andre betingelser – kan for eksempel være at man skal købe for et minimumsbeløb.

Komfur på afbetaling – den endelige dom

Som det kan ses, så er der absolut rigelige muligheder for at finde komfurer på afbetaling, og man må erkende, at vilkår for at kunne låne bestemt også er blevet en konkurrenceparameter for forhandlerne, så et godt råd vil være at se sig rigtig godt for, og helst få regnet tingene igennem inden man indgår en bindende aftale…. dog skal det siges, at man på aftaler indgået over nettet har 14 dages fortrydelsesret, så selv hvis man er for hurtig på aftrækkeren er der muligheder for at lave det om.

Men mulighederne beviser også at det hverken behøver blive dyrt eller besværligt at få finansieret et nyt komfur via afbetaling, og at man kan vælge den løsning der er bedst og billigst for en selv, så er spørgsmålet blot om man kan klare de månedlige betalinger.