Køb dit nye jagttøj på afbetaling

Jagttøj på afbetaling er den nemme og smertefrie måde at komme i gang med en ny spændende hobby uden at belaste din privatøkonomi. Læs med her, og få alt at vide om, hvordan du gør – og hvad du skal overveje, før du gør det.

Kan du forestille dig, at du sidder i skjul i skovbrynet en tidlig forårsmorgen med jagtkammeraterne. I startede tidlig med en god morgenmad, og har haft en fantastisk morgen, hvor I har hørt dyrelivet vågne op i takt med at solen stod op i øst.

Og nu står råbukken der bare. Stor og flot ude på marken foran jer, mens I kigger spændte rundt mellem hinanden, for at beslutte jer for, hvem der skal have det første skud.

Kan du se det for dig?

Jagt er en dyr hobby

Så er det heller ikke usandsynligt, at du har luret på, hvad det koster at gå på jagt.

Og er blevet afskrækket af beløbet.

For skal du have ordentligt jagttøj, et ordentligt gevær og alt det andet jagtudstyr i en ordentlig kvalitet, løber det hurtigt op i både 15-20.000 kroner.

Det kan være svært at få råd til at trække ud af privatøkonomien. Også selv om du har et velbetalt job med en god, høj hyre, som triller ind på bankkontoen hver måned.

Køb jagttøj på rentefri afbetaling

Men lige som du sikkert kender det fra de store elektronikvarehuse, brillebutikkerne og andre steder, hvor du kan købe produkter og ydelser til større beløb, tilbyder mange jagtbutikker i dag rentefri afbetaling på dit nye jagttøj – og øvrige jagtudstyr.

Altså kan du få delt opstartsomkostningerne til at begynde at gå på jagt op i en 6-12 små nemme afdrag – og slipper for at betale både renter og gebyrer. Eller få købt det gevær, du altid har drømt om.

Nemt og bekvemt – men ikke uden risiko

Det er ikke butikken, som lægger pengene ud for dit jagttøj. Afdragsordningen udbydes typisk af et af de finansieringsselskaber, du måske også kender fra lån på nettet. Men i stedet for at du skal betale renter og gebyrer, gør jagtudstyrsbutikken det for dig.

For så køber du nok mere, end hvis du skulle lægge pengene ud selv.

Og det lyder da også fristende, når du står der i butikken. Det er jo næsten som at låne af en god ven.

Men skulle du komme ud for, at der er en måned eller to, hvor du ikke kan betale afdragene, er det ikke butikken, som betaler renter og gebyrer længere. Det gør du – og de kan hurtigt gøre din rente- og gebyrfrie afdragsordning til et dyrt bekendtskab.

Men det sker aldrig for mig

Det kommer aldrig til at ske for dig, tænker du nok, som du står der, og hiver jagttøj ned af hylderne.

Men fordi ordningen typisk kører med en maksimal løbetid på mellem 6 og 10 måneder, kan det nemt blive mange penge, du skal finde til afdragene hver måned.

Køber du f.eks. for 15.000 kroner, og tager en afdragsordning med en løbetid på 10 måneder, skal du trods alt ud at finde 1.500 kroner til afdragene hver måned.

Det kan være svært. Også selv om du har et velbetalt job.

Så før du tager ud og køber jagttøj på afbetaling, bør du starte med at lægge et budget. Så ved du præcis, hvor meget du har råd til at købe jagttøj for. Og har stadig penge på kontoen hver måned til uforudsete udgifter.

Jagttøj på rentefri afbetaling giver højere priser

Selv om du nok køber mere, når du kan købe jagttøj på afbetaling, skal butikken jo stadig gerne tjene deres udgifter til renter og afdrag på ordningen hjem.

Det gør de ved at beregne deres avancer på det jagttøj og øvrige jagtudstyr, de sælger, så der altid er råd til, at kunden vælger den rentefrie afbetalingsløsning.

Det betyder, at priserne bliver højere – og at de tjener endnu mere på de kunder, som køber kontant.

Overvej et forbrugslån i stedet for at købe jagttøj på afbetaling

Ved du på forhånd, at dit indkøb af jagttøj og andet jagtudstyr kommer op i et 5-cifret beløb, kan det nogle gange være mere sikkert at tage et traditionelt forbrugslån til det.

Så kommer du selv til at betale renter og gebyrer på lånet. Men kan så vælge en længere afdragsperiode, som giver dig et mere overkommeligt månedligt afdrag.

Men lad nu være med at tage det forbrugslån, som de lokker med nede i jagtudstyrsbutikken.

Du kan få det billigere ved at søge om lånet selv – også hos det finansieringsselskab som jagtbutikken tilbyder lån igennem.

For jagtudstyrsbutikken får kommission af lånefirmaet for hvert nyt lån, de ”sælger”. Den kommission kommer du til at betale i form af højere renter og gebyrer på lånet.

Derfor bør du altid stå for låneansøgningen selv.