Plankebord på afbetaling

Plankeborde er i den grad kommet på mode i Danmark i løbet af de seneste år. De er både elegante men samtidig meget anderledes bygget i stilen end så mange andre møbler. Dog er plankeborde langt fra billige at få fat i, og det kan måske være en god plan at sætte dig for at købe dit bord på afbetaling.   

Vi vil her hos Nemafbetaling.dk rigtig gerne hjælpe dig til at finde ud af, hvilket plankebord, som er perfekt til dig, og vi sætter dig derfor lidt ind i, hvad du skal være opmærksom på, hvis du går og overvejer at købe dit plankebord på afbetaling.  

Plankeborde skaber et enkelt, nordisk look

Plankeborde er normalt håndlavede, hvilket vil sige, at bordene er meget unikke. De er lavet i et enkelt look, som stort set passer ind i enhver stue, køkken eller andet rum. Plankeborde er blevet utroligt populære i Danmark blandt både familier samt unge som ældre, højst sandsynligt fordi det med dets alsidige look falder i de flestes smag. 

Du kan finde plankeborde i rigtig mange forskellige træsorter, og det kan faktisk godt være lidt af et svært valg at tage beslutningen om, hvilken træsort plankebord, som er den bedste at vælge.

Disse træsorter er de mest populære, når det kommer til plankeborde

 • Et plankebord i egetræ
 • Et plankebord i bøgetræ
 • Et plankebord i asketræ
 • Et plankebord i fyrretræ

I og med at plankeborde er så enkle at kigge på, passer de rigtig godt ind i de fleste danskeres hjem, og en type, der efter sigende er super populært er et af de mange fine planke egetræsborde på afbetaling, som er til at finde i mange butikker. Egetræsplanker er for det meste meget tykke, og du får dermed et meget modstandsdygtigt bord, som kan holde i mange år. Derudover har egetræ en pæn gyldenbrun farve, som giver bordet et rigtig flot samt elegant look på trods af dets robuste bygning. 

Plankebord

Hvis du foretrækker et lysere plankebord, så er det måske et aske – eller bøgetræsbord, du skal gå med. Ask og bøg har nemlig nogle super fine, lyse farver, men i asketræet bliver den lyse farve dog blandet lidt med nogle mørkere striber i træet. Hvis du på et tidspunkt skulle blive træt af den lyse farve i bordet, kan du altså blot vælge at give bordet en gang olie med en mørk farve i.   

Stort set lige meget hvilket plankebord, du får fat i, så vil det helt sikkert fuldende det nordiske look, du måske prøver at opnå i dit hjem. 

Find dit favorit plankebord på afbetaling

Det er ret let at finde et plankebord på afbetaling. Det kræver faktisk blot, at du ude i butikken, hvor du køber produktet hører ad, om der er mulighed for det. Rigtig mange finansfirmaer samarbejder nemlig med butikker for at give dig som forbruger muligheden for at købe deres produkter på afbetaling. 

Klarna afbetaling er for eksempel et firma, du kan vælge at låne penge gennem. Hos Klarna er der mulighed for at købe dit plankebord på afbetaling over nettet. Processen er egentlig meget lige til at gå til. Du finder det bord, der falder mest i din smag og så i stedet for at købe bordet med dine egne penge til at starte med, vælger du en afbetalingsordning, som begge parter er indforstået med. Det handler faktisk bare om at planlægge dit budget, så du ved, hvor meget du skal af med i måneden fremover, indtil dit bord er betalt af.     

Betal med faktura er en anden god løsning, som mange vælger, hvis månedsbudgettet ikke lige rækker til et helt nyt plankebord. Meningen med at betale med faktura er faktisk blot, at du udskyder betalingen af regningen til evt i starten af næste måned, når din næste løn tikker ind. Løsningen er god, hvis du bedst kan lide at få betalt din regning så hurtigt som muligt, så du ikke skal gå og tænke nærmere over det. 

Sådan vedligeholder du dit plankebord

Et plankebord kan holde i rigtig mange år, hvis blot du tager god hånd om det og sørger for at behandle det fra tid til anden. Det kommer selvfølgelig i høj grad an på, hvilket plankebord, du vælger at investere i, men de fleste har naturligvis ikke godt af at have eventuelle glas, som er våde i bunden, stående for længe på, da disse skaber mærker i træet, som kan være svære at fjerne igen. For at undgå våde pletter på bordet, som siver ind i træet og gør det grimt og ujævnt, så kan det være en ide at beklæde bordet med noget, som beskytter, når det bruges. 

Hvis uheldet er ude, du har fået mærker i bordet og de ikke sådan lige er til at fjerne, så er det selvfølgelig også muligt at slibe bordet ned. Få enten en professionel til det, eller gør det selv med noget sandpapir, hvis du ved, hvad du laver. Det kan ikke undgås, at der af og til opstår pletter, og det kan derfor være en god hovedregel at få slebet bordet en gang imellem, så det holder sig nyt og pænt at kigge på.

Hold bordet pænt, selvom det bliver slidt

Et plankebord kan, ligesom så mange andre træborde, ikke undgå at blive slidt med tiden. Træet vil med tiden af den årsag blive lysere, og det er i den forbindelse vigtigt at få givet det en gang olie en gang imellem. Det er rigtig vigtigt, at du er helt sikker på, hvilket slags træ, dit bord er lavet af, før du giver dig i kast med at give det en omgang. Olien skal passe til træsorten og selvfølgelig også farven.

Dit bord vil efter en gang olie blive mere mørkt, hvilket normalt blot er pænere og gør, at dit bord samtidig holder sig sundt. Det kunne eventuelt også være, at det kunne have interesse at få fingrene i et par nye spisebordsstole på afbetaling, som passer perfekt til dit nye plankebord.     

Plankeborde kommer i mange varianter

 • Planke sofabord, som lige giver det ekstra til din sofa
 • Planke skrivebord, som pifter det kedelige kontor op
 • Planke spisebord, som giver et nordisk look til spisestuen

Plankeborde kan købes i forskelligt træ, men det kan altså også fås i stort set alle typer borde. Det kan for eksempel være, du mangler et planke skrivebord på afbetaling ind til kontoret, som kan pifte den kedelige stemning derinde lidt op og gøre rummet lidt mere indbydende at træde ind i. Vælg en træsort, som har en farve, du synes om samt passer bedst til resten af møblerne på kontoret.   

Det kan tværtimod også være, at du gerne vil have et af de klassiske planke spiseborde, og så er det altså bare at slå til. Planke spiseborde kan købes i de lidt mindre til blot fire personer men også til for eksempel ti personer, hvis I er en stor familie eller bare tit får venner og familie på besøg. 

Plankebord på afbetaling

Det er relevant at gøre sig overvejelser om, hvilken form bordet skal have. Et normalt rektangulært bord er selvfølgelig altid en mulighed, men hvis du gerne vil have et lidt mere særligt bord, så kan det være et helt rundt bord kunne være noget. Et rundt spisebord giver altså bare en helt anden oplevelse til dig og din familie, når I sidder omkring det ved aftensmadstid og drøfter, hvordan dagen har været. 

Sofaborde kan faktisk også fås i plankeudgaver. Hvis du i forvejen har et plankebord af en art stående i stuen, kan du vælge at sofabordet skal være i samme træsort. Du kan dog også vælge en helt anden træsort til sofabordet, hvis du foretrækker lidt afveksling i stuen.   

Derfor burde du overveje at købe dit plankebord på afbetaling

Plankeborde er som sagt ikke billige. Det skyldes, at der er meget høj efterspørgsel på dem og derudover er de fleste også håndlavede, så der ligger altså et kæmpe arbejde bag hvert et plankebord. Hvis du af denne årsag vælger at gå efter at få købt et plankebord på afbetaling, så er det måske ikke så ringe en ide.   

At købe et produkt på afbetaling kan vise sig at have langt flere fordele, end man lige skulle gå og tro. I og med at du via en afbetalingsordning, eventuelt gennem Qliro afbetaling, betaler dit produkt af lidt efter lidt, kan det nemt gøre, at du får et generelt bedre overblik over dit budget og dermed nemmere kan holde styr på, hvor meget du har at gøre godt med til måneden.

Hvis du for eksempel valgte at bruge halvdelen af månedslønnen på et plankebord, så kunne det jo være, du i slutningen af måneden ville have svært ved at få råd til nogle af de mest basale udgifter i hverdagen. På den måde kan det være en langt bedre løsning simpelthen at vælge en afbetalingsordning, så du ikke skal bekymre dig om at have nok til resten af måneden.  

Mange går rundt og tror, at der kommer en masse ekstra på, når du vælger at betale på afbetaling, og det er i nogle tilfælde også rigtigt. Dog er det langt fra alle firmaer, der tager ved, og det er faktisk hos mange muligt at nøjes med at komme af med meget lidt eller intet i gebyrer og renter. Det handler faktisk blot om at lave nogle klarer aftaler samt at sætte sig grundigt ind i, hvordan tingene gribes an hos finansfirmaer som Ilva afbetaling. 

Plankebordet til haven 

Hvis du den sidste tid har gået og funderet lidt over, om det mon er muligt at få lavet et plankebord, som kan holde til at stå ude i haven, så er der altså ingen grund til at være i tvivl længere. Vi kan nemlig glædeligt meddele dig, at det sagtens kan lade sig gøre. 

Hvis du i forvejen står og mangler et havebord på afbetaling, så kan du vælge at investere i et af planker. Det gode ved lige præcis plankebordet ude i haven er helt sikkert, at det jo i forvejen er så naturvenligt at kigge på, at det helt sikkert bare vil passe perfekt ud til haven. 

Du kan for eksempel vælge at placere det på din terrasse, hvor det kan stå smukt og pynte, men hvor du og familien selvfølgeligt også kan få glæde af det, når I holder grillaftener eller andre sammenkomster. Hvis ikke du i forvejen har en grill, så kan det være en grill på afbetaling kunne være en investering værd. 

Det vigtigste at være opmærksom på, når du køber dit planke havebord er faktisk blot, at du højst sandsynligt skal være ekstra god til at behandle det og passe på det. Ligeså vel som så mange andre borde, så kan det godt være hårdt for et plankebord at stå udenfor i alt slags vejr, og det skal derfor olieres ofte. 

Fuldend din drøm med et helt personligt plankebord

Lige meget hvor i hjemmet samt hvilken træsort og form, du foretrækker dit plankebord i, så kan det altså laves til dig lige præcis, som du gerne vil have det. 

Så hvis du længe har gået og drømt om at investere i et plankebord, men simpelthen ikke har råd til et, så kan det være en afbetalingsordning er den bedste løsning for dig. På den måde kan du endelig få dit bord hjem, og du skal ikke gå og vente til engang langt ud i fremtiden, til en dag, du måske får råd. Nej, du kan altså få det lige nu og her. Måske har du lige fået en super flot chaiselong sofa på afbetaling ind af døren, som bare ville passe perfekt til et planke sofabord eller måske har du bare ønsket dig et plankebord rigtig længe.  

For at få fuldendt dit ønske om at få dit nye plankebord i hus, så kan et godt råd at prøve at gøre købet så simpelt som muligt. Du kan eventuelt vælge at tage et skridt af gangen og dermed gribe det an på følgende måde:

 1. Find det perfekte plankebord enten på nettet eller i en fysisk butik
 2. Vælg et finansfirma, du mener passer til dine behov
 3. Planlæg dit budget
 4. Få dit plankebord ind af døren