Barbermaskine på afbetaling

Afbetaling – det kan være en jungle at finde rundt i. Og det kan endda være svært at regne ud, om det egentligt er en god løsning at købe på afbetaling. Det virker umiddelbart som en smart her-og-nu-løsning, men er det virkelig så smart på den lange bane? Hvis du ikke er flydende i banksprog, er det muligvis problematisk at regne ud, hvor meget du binder dig for, og hvad du skal betale – for hvad nu hvis du binder dig for alt for høje renter og gebyrer?

Men bare rolig – det er nemlig slet ikke så svært, som du måske går og tror. Inden længe bliver du en haj indenfor faget, og ved lige hvilke faktorer du skal kigge efter, når du leder efter en afbetalingsform.

Sådan får du råd til den barbermaskine du går og drømmer om

Barbermaskiner er noget, man bestemt ikke har lyst til at spare på. Man gider ikke barbere sig hver morgen med en eller anden træls barbermaskine med sløvt skær. Men barbermaskiner kan hurtigt være rigtig dyre – og hvordan får man så lige råd til sådan en?

Barbermaskine på afbetaling

Spar op

Den mest oplagte mulighed er selvfølgelig at spare op. Du undgår renter og gebyrer, men det kan være en mindre sjov måde at få råd til det man ønsker sig.

Lån penge af familie og venner

Du kan selvfølgelig også låne penge af venner og familie – dette er dog heller ikke en specielt sjov metode. Men måske kan du lave en afdragsordning, hvor du betaler et par hundrede kroner om måneden?

Køb en barbermaskine på afbetaling

Den sidste mulighed er at købe din barbermaskine på afbetaling. Med en afbetalingsordning får du produktet med det samme, men betaler af produktet over nogle måneder. Der er oftest mange muligheder at vælge i mellem, så det bliver så overskueligt som muligt for dig. Du skal dog blot være opmærksom på at læse kontrakten godt igennem, så du undgår dårlige overraskelser.

Fordele ved at købe noget på afbetaling

Der er selvfølgelig en masse fordele ved at købe noget på afbetaling – se bare her:

 • Du får produktet lige med det samme.
 • Du skal ikke spare op i lang tid før du får penge nok til produktet.
 • Du kan få fingrene i det nyeste på markedet – du skal jo ikke spare sammen i et par måneder før du får råd, hvor der måske allerede er kommet en ny model, inden du får sparet sammen.
 • Du kan være heldig at finde et finansieringsselskab som er fuldkomment rentefrit og gebyrfrit.

Ulemper ved at købe noget på afbetaling

Der er selvfølgelig desværre også en række ulemper ved at købe noget på afbetaling – dem skal du også lige være opmærksom på:

 • Du ender oftest med at betale mere for produktet, end hvis du havde sparet hele beløbet sammen.
 • Hvis du ikke er opmærksom på det, kan du overse nogle skjulte renter og gebyrer. Sørg derfor for at være opmærksom på dette.

Dette skal du være opmærksom på inden du køber noget på afbetaling

Har du lidt svært ved at finde rundt i de forskellige renter og gebyrer? Så læs med nedenunder:

 • Løbetid: Løbetiden angiver hvor lang tid du skal afbetale på lånet. Hvis den månedlige ydelse er på 250 kr., og løbetiden er på 20 måneder, skal du betale 250 kr. hver måned i 20 måneder.
 • Den månedlige ydelse: Den månedlige ydelse er det beløb, du skal betale om måneden. Hvis den månedlige ydelse er på 250 kr., og løbetiden er på 20 måneder, skal du betale 250 kr. hver måned i 20 måneder.
 • Kreditomkostninger: Kreditomkostninger en slags gebyr, du skal betale hos nogle finansieringsselskaber (oftest et engangsbeløb).
 • Debitorrente: Debitorrenten er en rente. Du skal være opmærksom på om den er fast eller variabel.
  • Fast: Hvis debitorrenten er fast og står til f.eks. 10%, skal du betale 10% i debitorrente om måneden.
  • Variabel: Hvis debitorrenten er variabel, kan renten ændre sig dagligt. Dvs. at du ikke kan regne med den rente der er nu, for den kan ændre sig dagligt.
 • ÅOP: ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er en omkostning, du betaler af selve produktets pris.

Det samlede tilbagebetalingsbeløb: Det samlede tilbagebetalingsbeløb er det beløb, du i alt ender med at skulle betale tilbage (altså produktets endelige pris).