Elcykel på afbetaling

Mange danskere går og drømmer om at erhverve sig en elcykel. Det hurtige og kompakte transportmiddel har vundet mange grønne hjerter hos miljøbevidste danskere. Prisen på en elcykel kan dog godt afskrække nogle fra at gøre sig en god investering. Derfor finder du her en guide til, hvordan du køber en elcykel på afbetaling.

Elcykel på afbetaling

Fordelene ved en elcykel er blandt andet:

  • Det er god motion på trods af hjælpemotoren.
  • Du sparer tid på offentlig transport.
  • Stor fleksibilitet i din daglige færden.
  • Du hjælper miljøet.

El elcykel koster gennemsnitligt mellem 15.000 og 20.000 kroner. Den er derfor langt billigere end en bil, og du kan transportere dig selv fra A til B med god samvittighed. Dog er 20.000 kroner ofte meget at skulle betale på én gang. Derfor kan du købe en elcykel på afbetaling.

Typer af afbetaling på en elcykel

Afbetaling betyder ganske enkelt, at du løbende betaler af på et samlet beløb. Det kan for eksempel, som i dette tilfælde, være den samlede pris på den elcykel, du går og drømmer om.

Der findes typisk tre former for afbetaling i Danmark. Det er forskelligt, hvilke af dem du vil løbe ind i, når du køber din elcykel. Det afhænger i høj grad også af din egen økonomi, og hvad den tillader.

  • Afbetaling: Den klassiske form for afbetaling er en afdragsordning, hvor du hver måned betaler et fast beløb over en aftalt periode. Afbetalingen er færdig, når du har betalt elcyklens fulde beløb.
  • Udbetaling: Hos nogle dyrere modeller af elcykler, kan det være en fordel at tage toppen af afbetalingen med en udbetaling. Det er typisk en vis procentdel af den samlede pris. En udbetaling kan gøre selve afbetalingen mere overskuelig i de kommende måneder, og det er derfor et udmærket supplement til din ordinære afbetaling.
  • Faktura: En faktura er ikke typisk for handel mellem private, men du kan forhøre dig om muligheden. Hvis du bruger en faktura, udskydes betalingen enten 30 eller 60 dage. Det er typisk muligt hos etablerede kæder, da metoden er dyr for mindre virksomheder.

Du har altså tre former for afbetaling, når du gerne vil erhverve dig en elcykel. Hvis du køber hos en selvstændig forhandler eller butik, der ikke reklamerer med afbetaling, kan du alligevel forhøre dig om mulighederne for at købe en af deres elcykler på afbetaling.

Sådan gør du

Det er nemt at købe en elcykel på afbetaling. Du skal dog være opmærksom på, at du skal være over 18 år gammel. Det er ligeledes langt nemmere for dig at få en fordelagtig aftale, hvis du ikke står registreret i RKI som værende en dårlig betaler.

  • Find et sted, hvor du kan købe den elcykel, du ønsker at købe.
  • Undersøg mulighederne for afbetaling. Det er ikke alle forhandlere af elcykler, der tilbyder dette. Hos større forhandlere og kæder er det ofte oplyst på deres hjemmeside, enten under betingelser eller når du tjekker ud.
  • Handler du i en fysisk butik, skal du blot spørge en ekspedient.

At købe en elcykel på afbetaling er en god løsning for dig, der gerne vil opfylde dine drømme, men uden at vælte budgettet. Med en afbetalingsordning har du derfor mulighed for at leve livet med alle dets økonomiske forpligtelser, uden at skulle tømme hverken din opsparing eller at skulle ud og låne penge.

Du bør dog altid være opmærksom på, om du afbetaler direkte til det sted, du køber din elcykel, eller om afbetalingen afvikles gennem en tredjepart. Hvis sidstnævnte er tilfældet, vil der sommetider påløbe renter på din afbetaling.