Smykker på afbetaling

Vil du forkæle dig selv med nyt smykkesæt, eller er du på udkig efter en særlig gave til én, du holder af, kan afbetaling være en god finansieringsform. Du er mindre begrænset af at vælge de helt rette smykker, når du ved, du ikke skal betale fuld pris på én gang i forbindelse med købet.

Derimod bliver betalingen delt op i rater, som du skal afdrage i en periode på 6, 12 eller flere måneder.

Herunder finder du alt den viden og information, du har brug for, når du vil købe herre- eller damesmykker med finansiering.

Derfor er det populært at købe på afbetaling

Mennesker i alle alders- og persongrupper benytter sig af muligheden for at købe på afbetaling, når der skal anskaffes nye møbler, cykler, hvidevarer, forbrugsgoder eller elektronik. Det er en smart og fornuftig finansieringsmulighed, der har betydning både økonomisk og praktisk.

Smykker afbetaling

Når du vil købe smykker til en kæreste eller ægtefælle i en særlig anledning, skal det være selve smykket – og ikke prisen – som gør dit valg. Du får stor frihed til at vælge den halskæde eller det armbånd, som passer til den person, du vil glæde.

Køb af smykker på afbetaling kan blandt andet give dig følgende fordele:

  • Du er fri for at spare op
  • Du skal ikke betale fuld pris
  • Du vælger selv længde på afbetalingsperiode og størrelse på finansieringsbeløb
  • Det er nemt og enkelt at ansøge om afbetaling på nettet
  • Du kan vælge mellem forskellige smykkewebshops online

Den store grad af frihed og fleksibilitet gør det attraktivt for mange mennesker at benytte sig af afdragsordninger. Der kan vælge løbetid og størrelse på lånebeløb i forbindelse med ansøgningen om kredit.

Hvor kan jeg købe smykker på afbetaling?

Populariteten omkring afbetaling gør, at flere onlinebutikker tilbyder finansieringen. Smykker er én af de produktkategorier, hvor mange kunder ønsker at få delt købsprisen op.

Mens nogle forhandlere specialiserer sig i ure, har andre et stort og bredt sortiment af smykker til både mænd og kvinder. Du skal vælge forhandler i forhold til den smykketype, du er på udkig efter.

Derudover skal du også være opmærksom på forhandlernes forskellige finansieringstilbud. Nogle webshops tilbyder rentefri finansiering, hvor du slipper for at betale renter og gebyrer.

Herved får du den billigst mulige betalingsordning, du kan opnå.

Værd at vide om rentefrie afbetalingsordninger

Som udgangspunkt fungerer en afbetalingsaftale som et lån. Det vil sige, at du låner pengene hos en bank, hvor du bruger beløbet som udbetaling for en vare eller et produkt. Her er det både købspris, eventuelt stiftelsesgebyr samt de månedlige renter, du skal betale.

De nyeste finansieringsordninger er de rentefrie tilbud. Her er det kun købsprisen, som du betaler tilbage i de månedlige afdrag.  Der kan være mange penge at spare for dig, når du vælger disse rente- og gebyrfrie betalingsordninger.

Når du ansøger om rentefri afbetaling, skal du kreditvurderes. Herved sikrer banken sig, at du har en stabil økonomi og er i stand til at betale tilbage til tiden.

Har du fast indkomst, kan du med fordel gå efter de rentefrie tilbud, når du vil købe smykker på afbetaling.

Du kan undersøge de forskellige forhandlere for at se, hvilke onlinebanker de samarbejder med.

Vær opmærksom på de månedlige ydelser

Uanset om din finansiering er forbundet med renter eller ej, skal du forholde dig til ydelserne på din betalingsaftale. Det er vigtigt, at du kan betale afdragene, så du kan blive gældfri til tiden og overholde din aftale med forhandleren og banken.

Misligholder du en betalingsaftale med en bank, kan det betyde, at du er afskåret fra at købe på afbetaling i fremtiden, og at du forhindres i at optage lån.

Smykker

Det er en økonomisk hjælp for dig selv, at du starter med at regne på dit budget ved at trække dine udgifter fra dine indtægter. Herved finder du frem til dit månedlige, disponible beløb. Det er af denne sum penge, ydelserne på din afbetalingsordning skal tages fra.

Når ydelserne passer til størrelsen på dit rådighedsbeløb, er du sikker på at kunne overholde din aftale med banken.

Sammenlign forskellige afbetalingstilbud

Der er forskellige afdragsordninger og forhandlere at benytte sig af, når du vil købe smykker på afbetaling. Hovedparten af forhandlerne tilbyder hjælp og vejledning til sammensætning af finansiering. På deres hjemmesider kan du se eksempler på forskellige afbetalingsordninger.

Her får du oplysninger om, hvor meget et afbetalingstilbud kommer til at koste dig i forhold til dets løbetid og lånebeløb.

Du kan ligeledes finde oplysninger om rentesats og Årlige Omkostninger i Procent (også forkortet ÅOP). ÅOP er et betydningsfuldt tal, som du kan bruge, hvis du har flere finansieringstilbud at vælge imellem. Det kan være kompliceret selv at udregne, hvor meget du skal betale på forskellige tilbud, når renterne er forskellige og gebyrerne varierer.

Med ÅOP kan du nemt og enkelt få indblik i, hvilket tilbud af flere mulige der er det billigste for dig at vælge. Tilbuddet med den laveste ÅOP vil være det mest fordelagtige.

Gode råd når du køber smykker på afbetaling

Vil du have et godt tilbud på finansiering, og vil du være sikker på at kunne overholde din betalingsaftale med bank og forhandler, kan du gøre brug af disse råd:

  • Lån det beløb som du har brug for til betaling for det pågældende smykke
  • Forbind din kreditaftale med Betalingsservice
  • Afsæt tid til at undersøge flere forhandlere der tilbyder smykker på afbetaling
  • Sæt dig ind i betalingsvilkår og rammer på forhånd før du godkender et finansieringstilbud

Du undgår at stifte gæld, som du risikerer ikke at kunne betale tilbage, når du låner det beløb, som matcher din økonomi og prisen på dit smykke. Det er billigere at gøre brug af PBS fremfor giro, når du skla betale ydelserne. Herved slipper du også for at havne i en situation, hvor du har glemt at betale et girokort, hvilket kan få økonomiske konsekvenser for dig.