Boxmadras på afbetaling

Er du på jagt efter en god boxmadras som erstatning for din nuværende madras, men er det et af de køb, der gang på gang bliver udskudt, fordi pengene aldrig rigtig er der, når du spotter de gode deals. Så synes vi du skal læse med her, for nemafbetaling.dk guider dig gennem junglen af god, bedre og bedst, når det handler om at købe boxmadras. 

Desuden får du en god introduktion til hvordan du, på bedst mulig måde, kan handle din boxmadras på afbetaling. Det gør det netop muligt for dig, at få din boxmadras hjem i soveværelset, inden du betaler for den.

Forbrugsgoder på afbetaling tilbydes hos langt de fleste webshops og i mange butikker rundt om i landet. Det er faktisk en grund til og det er fordi, det er den mest anvendte måde, at købe forbrugsgoder på kredit på. Markedet er støt stigende og flere og flere finansieringsfirmaer tilbyder ydelser til forbrugerne. Det betyder større konkurrence på markedet, hvilket kommer dig til gode, i form af gunstige vilkår. 

Hvad kendetegner en boxmadras

En boxmadras er en speciel type springmadras, der har en indbygget ramme i selve madrassen. Rammen ses kun, når du vender bunden i vejret på din boxmadras, for hele madrassen, inklusive rammen, er beklædt med stof. Modsat for eksempel springmadrassen, kan boxmadrassen ikke vendes, for lamelbunden er indbygget i bunden på den.  I Danmark har vi kendt til boxmadrasserne i mange år og der er et stadigt stigende marked for salg af denne type madrasser. 

Boxmadras

Det er der fordi teknologien i de fjedre, der anvendes i boxmadrasserne, bliver stadig bedre og bedre. Blandt andet findes der nærmest ikke bløde boxmadrasser mere, primært fordi vi har fundet ud af, at det er de færreste mennesker, der sover godt i en blød seng. Derudover er det faktisk direkte usundt for muskler og led, og vi risikerer både led- og muskelsmerter og kroniske problematikker ved længere tids brug.

En boxmadras er fyldt med fjedre, faktisk er der 3 hovedgrupper af fjedre, som du kan læse mere om herunder

Bonell fjedre

En bonell fjeder er nærmest timeglasformet. Det vil sige, at den har største diameter i top og bund og er mindre i diameter i mellemstykket. Det er en forholdsvis hård og fast fjeder, med god affjedring og holdbarhed, men som ikke giver meget støtte.

LFK Fjedre

En LFK fjeder er formet som en cylinder. Det vil sige, at den har samme diameter i hele fjederens længde. Den har en god holdbarhed og giver en god støtte, da fjedrene følger kroppens bevægelser. 

Pocket fjedre

En Pocket fjeder en mindre end de to førstnævnte. Den er punktelastisk og hver enkelt fjeder er svejset ind i en pose af nålefilt. Det giver en meget god støtte til hele kroppen, da hver fjeder reagerer individuelt i forhold til nødvendig punktstøtte.

Der findes og Multipocket fjedre, med en endnu mindre diameter end Pocket fjedre. De giver endnu mere individuel og dermed optimal punktstøtte, en fastere madras og en liggekomfort, der er hel i top

Desuden findes der boxmadrasser med zoneinddelte Pocket og Multipocket fjedre, for den helt optimale sovekomfort.

Desuden finder du boxmadrasserne med et eller to lag fjedre. Den enkeltfjedrende boxmadras, findes der ikke så mange varianter af som førhen. Det skyldes at den ikke er voldsomt støttende eller komfortabel at sove i hver nat. Den egner sig godt til senge i sommerhuset eller på gæsteværelset, som ikke bruges så ofte.

Den dobbeltfjedrende model er langt at foretrække, når du køber en ny boxmadras. Den har lang holdbarhed, god sovekomfort og er ergonomisk meget bedre.

Hvordan handler du boxmadras på afbetaling

Har du sat dig for, at du faktisk har brug for din boxmadras, før du har alle pengene til den, kan du her læse mere om, hvordan det lader sig gøre. Du finder afbetalingsløsninger hos de fleste møbel- og sengeforhandlere, både på internettet og i de fysiske butikker. Et godt eksempel herpå er Ilva afbetaling. Her finder du 2 forskellige afbetalingsmuligheder, en til brug på deres hjemmeside på nettet og en til brug i deres fysiske butikker.

Det kan være en god ide at kigge dig godt for, da nogle webshops fra tid til anden har meget fine muligheder for gratis afdragsmuligheder, det kan for eksempel ses hos Bedre Nætter afbetaling. Du skal dog kigge på udbud, pris på varen og dine samlede omkostninger på afbetalingen, for at kunne se, hvilken aftale er den mest lukrative for dig. Både Qliro afbetaling og Klarna afbetaling har mange aftaler med danske webshops, så der kan du også gøre en god, samlet handel.

Handler du hos en fysisk butik, vil personalet hjælpe dig med låneansøgningen og du vil få svar i løbet af ganske kort tid. Ofte går der maksimalt en halv time. Låneaftalen printer butikken ud og du skriver under på det eksemplar, som sendes til låneudbyderen. 

Hvad skal du være opmærksom hos en webshop

Handler du hos en webshop skal du udfylde felterne som angivet, det er ikke svært og du vil også her modtage et hurtigt svar. Her skal du skrive under med din digitale signatur. Det gør du nemt ved at anvende dit NemID. Herefter kan du printe låneaftalen ud, eller du kan lægge den i en mappe på din computer.

Det er ganske nemt og smertefrit at søge om køb på afbetaling, desuden er det en af danskernes foretrukne låneformer, når det kommer til køb af forbrugsgoder. Vi opfordrer naturligvis til, at du har styr på din økonomi og laver en aftale, som du er i stand til at overholde. Ellers kan det ende med at blive en ekstra dyr fornøjelse, at betale rykkergebyrer og ekstra renter i tide og utide.

Desuden tærer det på det gode humør og glæden over den nye boxmadras, hvis økonomien er helt presset i bund. Selv om ingen tvinger dig til det, kan det være en super god ide, at lave et lille budget, så du som udgangspunkt altid ved, hvor meget du kan betale pr måned.

5 gode tips til dig, når du skal vælge boxmadras

Det kan være rigtig svært at vælge den helt korrekte boxmadras. Du bliver sikkert helt rundtosset af at læse alle de forskellige beskrivelser af, hvordan en optimal boxmadras skal være. Måske har du lyttet til masser af konsulenter i butikkerne, som hver især nok siger det samme, men på mange forskellige måder. Så skal boxmadrassen nu være fast, medium eller blød, skal den være med pocketfjedre eller med med multitpocketfjedre. Må der slet ikke være bonell eller LFK fjedre i den og er den dyreste model så også den bedste model.

Som udgangspunkt hænger pris og kvalitet sammen, når du handler boxmadras. I hvert fald indtil en vis grænse. Det er ikke sikkert at du får voldsomt meget ud af de sidste tusind kroner, når du går fra den rigtig god kvalitet til den ekstremt gode kvalitet. Her er det ofte bolster, farver og de ekstra små, lækre detaljer i den øverste komfortskum og knap så meget funktionaliteten i boxmadrassen, der gør forskellen i prisen. 

Derfor giver nemafbetaling.dk dig her 5 tips, som er vigtige, når du skal finde lige netop den boxmadras, der passer til dig, dine søvnmønstre og din sovekomfort.

1. Vælg fasthed efter din vægt

Vægten er naturligvis ikke det eneste parameter, når du skal vælge, hvor fast din madras skal være. Faktorer som højde, kropsform og sovestilling skal også tages med i overvejelserne. Som en løs tommelfingerregel kan man sige, at vejer du under 75 kilo, skal du som udgangspunkt vælge en boxmadras med medium fasthed. Vejer du over 75 kilo, skal du vælge en fast madras, eller måske endda en, med ekstra fasthed.

2. Vælg fasthed efter din sovestilling

Som udgangspunkt har din krop det bedst, hvis du sover på ryggen. Så ligger du nemlig i en stilling der er optimal, for at din krop kan slappe af. Så enkelt er det bare ikke altid. Sover du bedst og oftest på maven, er det vigtigt at du vælger en fastere madras, da du ellers kan risikere, at din rygsøjle får et hensigtsmæssigt svaj, med deraf følgende rygproblemer. Sover du mest på siden, skal du have en madras, der kan aflaste trykket på dine hofter og dine skuldre på den bedste måde. 

3. Brug god med tid på at prøve nye madrasser

Sæt tid af til at prøve madrasserne i butikkerne. Det er derfor de er udstillet og det skal du benytte dig af. Du skal have godt tid, lad stress og jag blive derhjemme, så har du nemlig de bedste forudsætninger for, at dine tests virker. Du skal regne med 10 til 15 minutter på hver seng, du prøver. Det er cirka så lang tid, som din krop har brug for, for at finde sig til rette på madrassen. Prøv madrasserne i din foretrukne sovestilling, så får du nemlig de bedste resultat. Der er ikke meget ved at teste madrassen, liggende på ryggen, hvis du mest sover på siden eller på maven. 

4. Vælg den boxmadras der giver din krop optimal støtte

Når du har testet de forskellige madrastyper, der som udgangspunkt passer til dig, din højde og drøjde og dine søvnmønstre, er det tid til at vælge den model, der giver din krop den optimale støtte. Det kan være du har et par favoritter, du ikke sådan lige kan vælge imellem, så er det bare om at gentage prøvningen med de to, indtil du og din krop har truffet den rette beslutning.

5. Vælg en komfortabel topmadras

Din topmadras skal du vælge med hjertet, for det er den der skal give dig den umiddelbare komfort når du lægger dig på din nye boxmadras. En topmadras skal ikke aflaste eller støtte din krop, det klarer madrassen. Så vil du have den blød og lækker, vælger du sådan en eller vil du hellere have den tyk og fast, så er det den, du vælger.

Med disse 5 tips i baglommen kan du umuligt gå galt i byen, når du vælger din nye boxmadras på afbetaling. De er lette at følge, lette at udføre og kræver kun lidt tid og afslapning på langs fra din side. Ja, så kræver de selvfølgelig også, at du er i stand til at træffe den rette beslutning, men der er vi nu ikke et øjeblik i tvivl om, at du kan.

Beskyt din boxmadras med en egnet topmadras

Er du i færd med at investere i en god og passende boxmadras på afbetaling, bør du helt sikker inkludere en egnet topmadras på afbetaling i dit køb. Som tidligere nævnt, kan en boxmadras ikke vendes, da ramme og bund er bygget ind i madrassen. Har du valgt en dobbeltfjedrende boxmadras med pocket fjedre eller måske endda med multipocket fjedre i øverste lag, har du også valgt at se dit køb som en investering i den bedst mulige sovekomfort. 

Din topmadras fungerer faktisk på 3 niveauer

  • Den beskytter din boxmadras mod slid
  • Den kompenserer for din boxmadras, om den er fast eller medium
  • Den giver dig en umiddelbar komfort

Har du ført en gang sovet med en topmadras, er du helt sikkert solgt. Den giver dig lige netop den komfort du har brug for. Har du tendens til at fryse eller svede om natten, kan dit valg af topmadras også imødekomme denne udfordring. Har du støvallergi eller anden allergi, kan der også tages højde for dette, når du vælger topmadras på afbetaling. 

En topmadras tilfører ikke din boxmadras ekstra værdi i den forstand, at den fremmer de gode egenskaber i boxmadrassen eller noget i den retning. Den beskytter din dyre boxmadras og derudover kan den som sagt have visse egenskaber i forhold til kulde og varme eller allergier. Men derudover er der tale om ren og skær komfort for dig. Du vil slet ikke kunne undvære den, når først du har taget den i brug.

Er din boxmadras på afbetaling fast, så vælg en blødere topmadras, for umiddelbar komfort. Er din boxmadras derimod medium, så vælg en lidt fastere topmadras. Hvor din boxmadras skal vælges med hjernen, kan din topmadras vælges med hjertet.

Lav den bedste handel, når du handler boxmadras på afbetaling

Der er flere ting du skal tage højde for, når du vælger din forhandler af boxmadras og topmadras. Der kan faktisk være en hel del penge at spare, hvis du orienterer dig godt, inden du foretager dit valg.

Selv om du vælger at afdrage dit køb, er det stadigt muligt for dig, at benytte dig af de rigtig gode tilbud. Det er nemlig ikke sådan, at du kun kan handle varer til normalpris, hvis du benytter en afbetalingsmulighed som betalingsform. Står valget måske mellem to boxmadrasser, som hver især opfylder dine behov, men den ene er på tilbud, så er valget jo pludselig let. For hvorfor ikke spare penge som måske i sidste ende kan betale de omkostninger, der er forbundet med afbetalingen.

Boxmadras på afbetaling

Du kan også tit være heldig med at finde et super godt pakketilbud på for eksempel boxmadras, topmadras og ben eller sengegavl på afbetaling. Med et sådant pakketilbud vil du ofte kunne spare flere hundrede kroner, som kan betyde lidt mere luft i økonomien.  Mange forhandlere og webshops har også prisgaranti med i deres betingelser, det betyder, at hvis du finder den samme varer billigere hos en anden forhandler indenfor et givent antal dage, så bliver forskellen refunderet til dit. Det kan måske betyde et gratis afdrag eller to på din aftale.

Finden forhandler, som tilbyder dig fri fragt på købet. Det er nemlig en post, som godt kan mærkes. Det er ikke gratis, hvis du selv skal ud og leje trailer eller måske skal smide 500 kroner for fragten. Hos mange webshops får du fri levering, hvis du handler over et vist beløb. Det er værd at tage med i overvejelserne. 

Brug dine besparelser på lækkert tilbehør

Dine besparelser giver dig god mulighed for, at få råd til at at indkludere lidt mere i dit køb på afbetaling. Du har  måske brug for nogle gode, nye dyner på afbetaling, et par helt uundværlig  sengeborde på afbetaling eller lækre passende lagner på afbetaling og sengetøj på afbetaling. Ting du eller ikke ville have råd til at inkludere i dit køb, men som dit benarbejde og dine mange timers søgen ved computeren har muliggjort. Det er en super dejlig følelse, både at kunne spare rigtigt mange penge på dit primære køb, men også at kunne anvende dine besparelser til at fuldende dit primære køb 

Det bedste køb er altid det, hvor man har gjort en ekstra god handel, så det er bare med at komme i gang med at sondere markedet for de gode boxmadrasser. Vi håber du har fået godt med inspiration og masser af brugbare tips, du kan bruge til din forestående handel. 

Hos os finder du det store overblik over dine muligheder for at købe dine varer på afbetaling. Hvilke webshops og hvilke fysiske butikker der tilbyder denne service overfor deres kunder. Du kan også finde de helt specifikke produkter, som du måske mangler information om. Hos os ser du straks, om dit produkt er tilgængeligt på afbetaling. Brug vores overskuelige produktoversigt, så er du godt i gang med det samme.