Løbebånd på afbetaling

Ønsker du at komme i godt i form, kan investering i et løbebånd være en særdeles god idé. Specielt hvis du foretrækker at træne inden for dit hjems fire vægge. Desværre kan løbebånd let blive dyre. Heldigvis findes der muligheden for at købe det på afbetaling i stedet for at lægge de mange penge ud på én gang.

Disse dage er der rige muligheder for at købe ting på afbetaling, da en stadigt større mængde forhandlere tilbyder det. Vi vil her undersøge, hvad det vil sige at købe et løbebånd på afbetaling.

Fordelene ved at købe løbebånd på afbetaling

Der er naturligvis en række fordele ved at købet et løbebånd på afbetaling, da der ellers ikke ville være meget grund til at gøre det. Her er der nogle eksempler:

Løbebånd afbetaling

Opdel prisen i mindre stykker: Dette er uden tvivl den største fordel ved afbetaling for ikke alle er i stand til at lægge store mængder penge ud på én gang, hvilket ellers kunne blive nødvendigt givet løbebånds til tider høje priser. Derfor kan det være ganske belejligt, at ikke skulle vente de måske 6 til 12 måneder, før man har fået sparet de nødvendige penge sammen. Du kan få løbebåndet med det samme.

Førstegangskunder slipper for gebyrer: Adskillige forhandlere tilbyder muligheden for at slippe for gebyrer, hvis det er første gang, du betaler via afbetaling hos dem. Er dette en undtagelse, kan det sagtens betale sig.

Eventuel udskydning af betaling: Skulle du være ude af stand til at sætte penge til side en enkelt måned, tilbyder visse forhandlere, at du kan udskyde forhandling i op mod 10 dage. Dette kan specielt være en fordel, hvis du skulle rende ind i en uventet udgift.

Muligt 24 timer i døgnet: På grund af internettet er det muligt at købe ind på afbetaling, hvornår det skulle være. Ganske vist fandtes afbetaling også før internettets tid, men dengang var det i høj grad begrænset af fysiske butikkers åbningstider. Sådan er det ikke længere, da mange tilbyder afbetaling over nettet.

Ulemperne ved at købe løbebånd på afbetaling

Mange faktorer kan gøre afbetaling til et fordelagtigt alternativ, men det ville være urimeligt ikke også at tage et kig på nogle af ulemperne. Ellers ville du ikke kunne træffe en velinformeret beslutning. Nogle af de største sådanne ulemper er:

Den samlede pris kan komme bag på dig: Afbetaling kan blive en ganske dyr løsning. At betale et beløb på eksempelvis 500 kr. per måned kan lyde som en relativt overkommelig udgift, men kan blive ganske høj hvis du overvejer den samlede pris, når du ganger den med antal rater. Før du vælger afbetaling som din løsning, bør du derfor regne ud, hvor meget du ender op med at betale i alt. For slet ikke at tale om hvis dette ikke er din første gang, og du derfor skal betale gebyrer oveni.

Det binder dig: Hvis du betaler hele prisen på én gang, får du bekymringerne om betalingen til at fordufte omgående. Skulle du i stedet vælge at købe løbebåndet på afbetaling, binder du din økonomi i et vist antal måneder. Det gør, at du bliver nødt til at sætte et bestemt antal kroner af hver måned, hvilket især kan være et problem, hvis du fortryder dit køb efter fortrydelsesperiodens udløb. Tænk dig derfor godt om, før du træffer beslutningen, da den vil forfølge dig i månedsvis. Specielt hvis du allerede er bundet til afbetalingen af et andet produkt.

Gebyrer for ikke at betale til tiden er høje: Ofte er de højere end lignende lån hos banken.

Det skal der til for at købe på afbetaling

Der er en række krav, som du skal opfylde, før du får lov til at købet på afbetaling. Disse varierer udbydere imellem. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i hvilke betingelser, der gør sig gældende, før du skriver under på afbetalingsaftalen. De mest almindelige krav er:

  • Du skal mindst være 18 år gammel.
  • Du skal have en dansk adresse i folkeregisteret.
  • Et dansk personnummer er påkrævet.
  • Du skal ikke være underlagt værgemål. Med andre ord skal du have myndighed over dine egne beslutninger.
  • Du skal have NemID.
  • Du må ikke befinde dig i noget register over dårlige betalere såsom Debitor Registret eller RKI.

Vær opmærksom på at nogle udbydere af afbetaling kan have visse krav ud over, hvad vi har nævnt oven for.

Overholder du ikke reglerne, kan du i mange tilfælde ende op med at få adskillige rykkerbreve. Undlader du at betale dem, bliver du sandsynligvis sendt til inkasso. Hvis du taber sagen, kan resultatet blive, at du betaler meget ekstra.

Her kan du købe løbebånd på afbetaling

Løbebånd

Som sagt tilbyder adskillige webbutikker muligheden for at købe deres varer på afbetaling. Løbebånd er ingen undtagelse. Hvad der sker, når du køber på afbetaling, er, at du låner penge fra et udenforstående firma. Et sådant firma kan for eksempel være den svenske virksomhed Klarna, som er en af de største virksomheder på dette marked.

Der har samarbejde med adskillige danske hjemmesider, der specialiserer sig i fitness og sport. De gør afbetaling både nem og sikker samt giver dig endda muligheden for at afprøve dine ting, før du betaler. Skulle du ikke være tilfreds med dit løbebånd, kan du sende det retur uden besværet med at refundere pengene, da ingen penge bliver betalt på forhånd.

Herigennem vil du dermed kunne få adgang til det løbebånd og eventuelt andet træningsudstyr, som du har brug for, men ikke lige har pengene til på nuværende tidspunkt.