Havetraktor på afbetaling

Det kan være meget praktisk med en havetraktor, der hurtigt og effektivt kan slå græsset. Hvis du er haveentusiast, har store græsarealer eller er dårligt gående, kan en havetraktor være helt uundværlig. Havetraktoren kan pludselig gå i stykker, og en ny kan være dyr for pengepungen. Hvis du i forvejen har småt med penge, kan det især være svært at få råd til en ny. Der findes dog forskellige muligheder, så du kan få råd til en ny havetraktor.

Sådan får du råd til en ny havetraktor

En ny havetraktor koster alt imellem 8000 kr. og 16000 kr. Det kan derfor være en dyr fornøjelse, hvis havetraktoren går i stykker. Havetraktoren er dog uundværlig, når haven skal holdes ved lige, og græsset skal slås. Der findes derfor forskellige muligheder, så du kan få råd til en ny havetraktor.

havetraktor på afbetaling

Selvom den gamle havetraktor er gået i stykker, er der måske andre, der kan få glæde af den. Det kan være, at der er nogle mekanikere, der kan bruge den til reservedele. Det kan også være, at der er nogle gør-det-selv mennesker, der kan fikse den og få glæde af den. Du kan derfor sætte havetraktoren til salg og dermed få lidt penge til den nye havetraktor.

Når du sælger din ødelagte havetraktor, er det dog svært at få mange penge for den. Prisen for et brugt produkt falder hurtigt, når køberen selv skal sætte den i stand. Der kan derfor stadig være lang vej op til beløbet på den nye havetraktor.

Det er også muligt at købe en havetraktor på afbetaling. Nogle forhandlere gør det muligt for dig at dele beløbet op, så du betaler tilbage lidt efter lidt.      

Sådan fungerer en afbetalingsordning

Det er ikke alle forhandlere, der udbyder en afbetalingsordning. Du skal derfor først finde en forhandler, der udbyder afbetaling på havetraktoren. I købsaftalen er der beskrevet, hvordan du forpligter dig til betalingen af havetraktoren. Der vil som oftest være et bestemt beløb, som du skal starte med at betale. Her vil det i mange tilfælde være en bestemt procentdel af salgsprisen. Derefter vil resten af prisen blive delt op i mindre bidder, som kan variere fra købsaftale til købsaftale.

Når du køber en havetraktor på afbetaling, skal du som oftest betale renter og et oprettelsesgebyr udover salgsprisen. Det vil altså sige, at hvis du betaler større beløb ad gangen, skal du betale færre gange tilbage. Det vil også give færre renter. Hvis du afdrager over en længere periode, skal du betale flere renter.

Det er derfor vigtigt, at du læser købsaftalen grundigt igennem, inden du skriver under. På den måde vil du kunne se, hvor meget du samlet skal regne med at betale for havetraktoren. Det er også muligt at se, hvornår du er færdig med afbetalingen. 

Hvad er fordelene ved at købe en havetraktor på afbetaling?

Der er mange gode fordele ved at købe en havetraktor på afbetaling:

havetraktor afbetaling
  • Du får havetraktoren hjem i haven med det samme
  • Du laver en ordning som passer til din økonomi
  • Du skal ikke bruge tid på at spare op
  • Du skal ikke betale et stort beløb med det samme

Det kan være svært at undvære en havetraktor i længere tid. Den er med til at holde haven pæn og nyklippet. Hvis du køber en havetraktor på afbetaling, kan du altså få den i brug med det samme. Du slipper for at skulle vente, til du har sparet det fulde beløb sammen. Desuden kan du lave en ordning som passer til din økonomi, så du kan betale beløbet tilbage i små bidder.  

Det skal du være opmærksom på

Hvis du køber en havetraktor på afbetaling, skal du være opmærksom på, at der som oftest kommer renter og et oprettelsesgebyr oveni. Det er vigtigt, at du læser købsaftalen grundigt igennem. Her kan du se, hvad det samlede beløb for havetraktoren kommer til at koste. Du skal derfor være opmærksom på, om du har plads i din økonomi til at betale af på havetraktoren i en længere periode. Hvis du ikke betaler af som aftalt i købsaftalen, vil der komme ekstra renter på. Det er derfor vigtigt, at du overholder købsaftalen. Hvis du betaler af som aftalt, vil der ikke være nogle problemer.