Rideudstyr på afbetaling

Er du den lykkelige ejer af en hest? Så ved du også, at udover mange gode timer i stalden og sadlen, følger der en del store udgifter med at være hesteejer. En hest kræver meget både ift. pasning og økonomiske ressourcer. Det er ikke så mærkeligt, at mange succesfulde hestefolk er dem med mange penge, da hestesporten kræver god økonomi for at nå helt til tops.

Er du hesteejer med en helt almindelig økonomi, hvor det hele til tider kan være svært at få til at hænge sammen? Så fortvivl ikke. Læs med her og se hvordan du kan købe rideudstyr på afbetaling.

Sådan får du råd til nyt rideudstyr

Selvom det er en fordel at have mange penge i ridesporten, kan du som helt almindelig person også sagtens være med, hvor det er sjovt. Du bliver bare nødt til at planlægge dine udgifter i forbindelse med din hest mere nøje, end hestefolk, som har mange penge.

Rideudstyr på afbetaling

En måde at gøre det på, er ved at købe rideudstyr på afbetaling. For de fleste kan det være svært at skulle betale mange penge på én gang og derfor er det smart at kunne dele betalingen op i rater.

Det er ikke alle steder, der giver mulighed for at købe rideudstyr på afbetaling, men det er muligt at finde gode forhandlere af rideudstyr, som gør.

Hvis ikke det er muligt for dig at købe rideudstyr på afbetaling, kan det for nogen også være muligt at låne penge af familie. Dog ikke alle synes det er optimalt at være i gæld til familien, da det i nogle tilfælde kan skabe splid.

Fordele ved at købe rideudstyr på afbetaling

Der er mange fordele ved at købe rideudstyr på afbetaling. Du skal dog være opmærksom på, at det altid vil være bedst at betale sine varer på én gang, hvis det er muligt. På den måde undgår du at komme til at betale mere for rideudstyret, end hvad det koster, grundet eventuelle gebyrer og renter. Du vil heller ikke komme til at afbetale for noget, som du måske kan miste eller ødelægge inden afbetalingsordningen er afsluttet.

Hvis du har overvejet ovenstående faktorer og dette er den eneste mulighed for at købe nødvendigt udstyr til din hest, så behøver det ikke at være en dårlig ide. Der er nemlig flere fordele ved at købe rideudstyr på afbetaling.

Fordelene er:

  • Du deler udgiften op over længere tid
  • Du ødelægger ikke din økonomi
  • Du kan få det udstyr din hest mangler nu
  • Du kan ofte selv bestemme din afbetalingsordning
  • Du skal ikke betale et stort beløb på én gang

Hvordan køber jeg rideudstyr på afbetaling?

Flere netbutikker tilbyder køb af rideudstyr på afbetaling. Det er forskelligt, hvor store beløb, der kan købes for på afbetaling, men normalvis mellem 2.000-20.000 kroner.

Når du køber produkter på afbetaling, skal du kreditvurderes af det finansieringsfirma, som netbutikken arbejder sammen med. En kreditvurdering foretages for at undersøge, om din økonomi er god nok til at kunne indgå en afbetalingsordning og at du ikke står i RKI. Det kan virke indgribende, at der skal laves en kreditvurdering, men er helt almindeligt og nødvendigt for at kunne optage låne- og afdragsordninger.

Når du ansøger om en afbetalingsordning, underskriver du med dit NemID, hvilket giver finansieringsfirmaet mulighed for at lave denne kreditvurdering.

Afhængigt af hvilken netbutik du handler i, kan det være forskelligt hvordan afdragsordningen er. I nogle tilfælde er der på forhånd fastsat en løbetid, hvor rideudstyret skal afbetales over. I andre tilfælde kan du selv bestemme beløbet og løbetiden pr. måned. Alt dette er vigtigt at undersøge i låneaftalen på forhånd, inden du godkender din afbetalingsordning.

Når du køber dit rideudstyr på afbetaling, vil der i de fleste tilfælde være et førstegangsbeløb, der skal betales. Dette kan være et oprettelsesgebyr, som altså skal lægges oveni prisen. Herudover kan der løbe månedlige renter på, og i sidste ende kan rideudstyret blive dyre end, hvis beløbet blev betalt på én gang. Dette er ulempen ved at købe rideudstyr på afbetaling.

Dette bør du overveje

For det første bør du overveje, om det er dét værd at købe rideudstyr på afbetaling, hvis det i sidste ende bliver meget dyrere end at betale det hele på én gang. Som sagt vil der i de fleste tilfælde løbe månedlige renter og gebyrer på, der ved første øjekast ikke virker voldsomme, men som over tid kan ende i et stort beløb.

Rideudstyr

Det er vigtigt, at du læser afdragsordningen grundigt igennem, inden du får sagt ja tak. Vær hellere realistisk, så du ikke ender med hver måned at skulle sidde meget stramt økonomisk i det. Sørg for, at det månedlige beløb, der skal afbetales, er realistisk. Det bliver surt, hvis du skal gå i et helt år og være stresset over, om du kan få din økonomi til at gå op. Så kan det være, at det er bedre alternativer, som er mere passende for din økonomi.

Tænk over, hvilke produkter du køber på afbetaling. At købe varer på afbetaling, som bruges op i løbet af kort tid, såsom eksempelvis foder, skal overvejes nøje. Hvis din afbetalingsordningen er over 6 måneder, men foderet er brugt på 2 måneder, vil det være ærgerlige og dumme penge at skulle af med. Afbetalingsordninger bruges ofte i forbindelse med køb af rideudstyr til mange penge, som kan bruges i flere år, såsom sadler, ridestøvler, dækner osv.

Hvor kan jeg købe rideudstyr på afbetaling?

For at gøre det nemt og overskueligt for dig at finde et sted, hvor du kan købe rideudstyr på afbetaling, bør du finde en liste online.

Hvis du stadig synes, at køb af rideudstyr på afbetaling, er den bedste løsning for dig på nuværende tidspunkt, så ved du nu, hvor du kan starte med at kigge. Du kan også være sikker på at vide alt om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber udstyr til din hest på afbetaling.

Som hesteejer ønsker du helt sikkert at kunne give din hest de bedste produkter, så du ikke behøver at være i tvivl om kvalitet eller funktion. Du bruger uden tvivl mange timer dagligt på din hest og din sport og ønsker derfor ikke at gå på kompromis.

Ved at være bevidst om din egen økonomi og betingelserne i en afdragsordning, kan køb af rideudstyr på afbetaling være en god ide.