Bryster på afbetaling

Hvordan vi ser ud, har måske aldrig været vigtigere, end det er i dag. Det fylder noget for os alle sammen – i større eller mindre grad. Særligt er mange danske kvinder utilfredse med deres bryster. Faktisk viste en undersøgelse fra researchinstituttet Tapestry, at omkring 30% af danske kvinder ikke er tilfredse med deres barm.

Hvis du selv er en af de mange, som er ked af, hvordan dine bryster ser ud, så har du måske overvejet at få lavet nye. Det er en både stor, vigtig og ganske dyr beslutning. Her kan du læse mere om, hvordan du i hvert fald kan få styr på det økonomiske aspekt.  

Hvad koster nye bryster?

Nye bryster er en relativt stor investering for mange almindelige kvinder. Alt afhængig af hvilken type brystforstørrende operation, der er tale om, kan nye bryster nemlig koste helt op til omkring 100.000 kr.

bryster på afbetaling

De fleste vælger i dag implantater, som består enten af silikone eller saltvand. En brystforstørrende operation med implantater koster typisk mellem 30.000 kr. og 45.000 kr. at få lavet i Danmark. Prisen afhænger både af, hvilken type implantat, der er tale om, hvilken klinik du vælger, samt om du ønsker en særlig kirurgisk teknik (for eksempel indføring af implantat gennem armhulen eller langs brystvorten).

Selvom brystoperationer kan gøres væsentligt billigere i lande uden for Danmark (hovedsageligt Polen og Thailand), vælger de fleste at få lavet nye bryster i Danmark, hvor de føler sig mere trygge og bedre kan kommunikere med personalet.

En brystoperation er bestemt også en fundamentalt stor beslutning at træffe, og derfor er det heller ikke hér, du skal spare, hvis du ønsker et flot, sundt og langtidsholdbart resultat.  

Sådan kan du få råd til nye bryster

Der er flere forskellige måder at få råd til nye bryster, men da det er en større udgift, vil mulighederne i praksis være ganske få for mange kvinder.

Først og fremmest kan du forsøge at spare pengene op selv, for eksempel ved at skære ned på dit forbrug andre steder eller ved at tage ekstra arbejde i en periode. Det er dog værd at huske, at selv hvis du formår at lægge 1000 kr. til side hver måned, så vil det stadig tage 37,5 måneder (over tre år) at spare sammen til nye bryster, hvis vi tager udgangspunkt i den estimerede gennemsnitspris på en brystforstørrende operation med implantater i Danmark.

En anden mulighed vil være at optage et lån hos et familiemedlem eller en ven. Private lån kan typisk arrangeres med lav eller ingen rente, hvilket kan være meget fordelagtigt. Dog er der den ulempe, at lån mellem familiemedlemmer eller venner hurtigt kan føre til stridigheder og uvenskaber, hvis aftaler om tilbagebetaling ikke overholdes, eller den ene part pludselig ønsker at ændre lånevilkårene.

For at undgå lang ventetid eller familiestridigheder, kan du i stedet vælge at få lavet nye bryster på afbetaling. Her slipper du nemlig både for ventetiden, og laver samtidig en afdragsordning med en professional udlåner, hvor der er helt faste rammer. Dette er netop nogle af årsagerne til, at nye bryster på afbetaling er blevet en ganske populær løsning de sidste år.

Sådan fungerer en afbetalingsordning

Hvis du ønsker at få lavet bryster på afbetaling, så er der faktisk ganske mange muligheder. I de fleste tilfælde er det nemlig sådan, at klinikkerne i forvejen har samarbejdsaftaler med banker eller pengeinstitutter og således allerede har finansieringsløsninger på plads.

I mange tilfælde kan du selv være med til vælge, hvor stort et beløb, du vil afdrage med om måneden. Dog vil beløbets størrelse også afhænge af, hvor stort et lån, du optager. Har du for eksempel en lille opsparing i forvejen, kan du nøjes med et mindre lån, når du får lavet nye bryster på afbetaling. Jo færre penge du låner, jo hurtigere får du betalt lånet tilbage.

nye bryster

Vælger du at få lavet nye bryster på afbetaling, skal du derfor finde en klinik, som udbyder den operation, du ønsker, og som tilbyder en afdragsordning, der passer dig. Når du har fundet dette, skal du ansøge om lånegodkendelse. Det gør du typisk ved at udfylde en kort form, hvor du indtaster dine oplysninger (fx navn, adresse, CPR-nummer, ansættelsesforhold mm.).

Bliver du kreditgodkendt, kan du booke din operation med det samme, og du skal herefter afdrage jævnfør den afbetalingsordning, som du har skrevet under på. I din låneaftale vil der stå, hvor meget du skal betale hver måned og hvor længe du skal gøre dette, før dine nye bryster på afbetaling er helt betalt af.

Hvornår kan det være en god idé at købe nye bryster på afbetaling?

At få lavet bryster på afbetaling er en stor beslutning – både fordi du foretager en permanent ændring af din krop, og fordi du optager et relativt stort lån. Bryster på afbetaling kan dog stadig være utroligt attraktivt for mange. Særligt er disse fordele nævneværdige:

Få lavet bryster med det samme. Slip for at gå og spare op i flere år. Mange kvinder der beslutter sig for at få lavet nye bryster, har været kede af dem længe.

Nyd din nye krop længe efter, lånet er betalt af. Modsat en bærbar, et kamera eller en mobil, så er bryster på afbetaling noget, du vil kunne have glæde af mange år efter, at lånet er betalt af. Nogle klinikker har sågar livstidsgaranti. 

Find en afdragsordning, der passer til dig. Undgå dårlige familielån eller et alt for stort kreditkortovertræk med et lån, der passer til dig. Når du køber nye bryster på afbetaling, vil du i langt de fleste tilfælde kunne finde en aftale, der passer lige netop til din økonomi.

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber bryster på afbetaling?

Selvom der er mange fordele ved at købe nye bryster på afbetaling, så bør du stadig være meget opmærksom på den låneaftale, du indgår med det pengeinstitut, der udsteder din afdragsordning. Det er således utroligt vigtigt, at du læser aftalen nøje i gennem. Særligt bør du holde øje med disse ting:

  • Renter: Bryster på afbetaling vil i nogle tilfælde være rentefri, hvilket betyder, at du ikke betaler renter af det beløb, du låner. Andre gange vil der dog være en rente på, og renten vil have stor indflydelse på, hvor dyrt lånet bliver for dig.
  • Gebyrer: Selv hvis dine nye bryster på afbetaling er rentefri, vil der typisk stadig være gebyrer. Dette kan være et oprettelsesgebyr eller månedlige gebyrer, du betaler hver måned for at have lånet. Det kan derfor betyde, at lånet pludselig bliver meget dyrt, selvom der ikke er renter på. Hvis du kan, bør du derfor finde et lån, der er både rente- og gebyrfrit.
  • ÅOP: Når du optager lånet til at få lavet nye bryster på afbetaling, så er ÅOP det vigtigste, du skal holde øje med. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er et tal i procent, der fortæller dig, hvor dyrt det er at have lånet hvert år – inklusive alle renter og gebyrer. Jo højere ÅOP, desto dyrere er lånet effektivt.