Køkkenmaskiner på afbetaling

Der er ikke noget federe end at lave mad i et veludstyret køkken, der har alle de maskiner og det udstyr du kan drømme om, men vil du have det nyeste og fedeste, så koster det mere end de flest har råd til at betale på en gang. Det betyder dog ikke, at du nødvendigvis behøver at vente. I dag tilbyder langt de fleste forhandlere nemlig, at du kan købe dine køkkenmaskiner på afbetaling.

Det betyder, at du ikke behøver at leve med klumper i dine smoothies eller halvdårlig juice fra supermarkedet længere end højst nødvendigt. Der er nemlig mange muligheder for at få råd lige nu – lige meget, hvor lidt råderum du har på kontoen.

Få råd til en ny køkkenmaskine med det samme

Hvis ikke du er så heldig at have en rig onkel, der kan låne dig pengene og du ikke har lyst til at vente flere måneder med at investere i den lækre maskine du har kastet din kærlighed på, så er der altså mulighed for at købe den på afbetaling.

Køkkenmaskiner på afbetaling

Det er meget forskelligt fra forhandler til forhandler, hvilke aftaler de tilbyder, men generelt set vil langt de fleste af dem, der forhandler dyrere ting have en fast aftale de kan tilbyde i forbindelse med køb af dyrere produkter.

Hvad betyder det at købe på afbetaling?

Da det endnu ikke er alle butikker, der tilbyder dig at købe med en afbetalingsordning, så er det første du skal gøre at finde en forhandler, der gør. Når du har funder den helt rigtige forhandler og besluttet dig for, præcis, hvilken køkkenmaskine det er du gerne vil købe, så skal der underskrives en kontrakt mellem dig og forhandleren. I kontrakten står, at du skal betale for den vare du tager med hjem, hvor meget du skal betale og over hvor mange afdrag.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er hele beløbet, der deles op i afdrag. Ofte skal du betale en del af prisen med det samme og herefter afdrage det sidste over en aftalt periode.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber på afbetaling?

Selv om det er en rigtig smart løsning for dig, der gerne vil have en ny køkkenmaskine nu, frem for at vente og spare op, så er der stadig nogle ting du skal være opmærksom på, så du ikke ender med at blive overrasket.

Når du vælger at købe på afbetaling, vil der ofte være nogle udgifter, som kommer oveni den oprindelige pris. Først vil der oftest være et oprettelsesgebyr, der lægges oveni prisen, så det lånte beløb bliver lidt højere end ellers.

Herudover skal du desuden være opmærksom på sammenhængen mellem størrelsen på dine afdrag og renten. I langt de fleste tilfælde vil du opleve, at renten vokser i takt med at dine afdrag falder. Det hænger sammen med at løbetiden bliver længere og afbetalingsordningen dyrere.

Hvem betaler du til?

Når du køber din køkkenmaskine på afbetaling, vil det enten være butikken selv, der står for aftalen, ellers har de indgået et samarbejde med et firma, der har specialiseret sig i finansieringsaftaler. Det vil ofte være enten Klarna der kan tilbyde dig en afbetalingsordning på din nye køkkenmaskine.

Køber du på nettet, skal du i forbindelse med bestillingen vælge at betale med hjælp fra eksempelvis Klarna, hvorefter du bliver ledt videre til deres side og skal udfylde nogle informationer inden du får en købskontrakt, der skal godkendes og underskrives.

Vælger du at købe din maskine på denne måde betyder det, at Klarna køber din gæld – eller på det nærmeste, køber maskinen af butikken og sælger den videre til dig. Det giver dig en professionel og klar aftale og sørger for at du kan tage din nye køkkenmaskine med hjem i dag og betale den over en aftalt periode.

Hvad er fordelene ved at købe din køkkenmaskine på afbetaling?

Den største grund til at folk køber på afbetaling er, at de ikke har råd til at betale hele beløbet på en gang. Det giver din en række fordele, der betyder at du kan komme i gang i køkkenet med det samme. Der er en række fordele ved at købe på afbetaling:

  • Du kan lave en aftale, der passer til din økonomi
  • Du kan tage din køkkenmaskine med hjem i dag
  • Du behøver ikke at bruge flere måneder på at spare op
  • Din økonomi lider ikke overlast ved købet

Det er med andre ord, langt hen ad vejen en oplagt mulighed for at forkæle dig selv med en god køkkenmaskine, når du skal bruge den og ikke flere måneder efter. En køkkenmaskine er måske ikke nødvendig i hverdagen, men måske har ud brug for en til at erstatte den gamle, der lever på lånt tid, ellers vil du bare gerne i gane med at bruge den med det samme. I begge tilfælde er en afdragsordning en rigtig god løsning for dig.

Værd at huske!

Inden du løber ud for at fylde køkkenet med nye maskiner, så bør du overveje, om du har råd til at betale afdragene hver måned. Når du skriver under på en købsaftale, så binder du dig til at overholde de kriterier, der er stillet op for tilbagebetalingen af det du har købt.

Det er derfor altid en rigtig god ide at sætte sig ned og lave et grundigt budget inden du kaster dig ud i afbetalingsordninger. Det kræver nemlig, at du har luft nok i budgettet til at kunne betale dine afdrag hver måned gennem hele den aftalte periode, indtil du har betalt hele beløbet. Gør du ikke det, kan det nemlig ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse for dig.

Det betyder ekstra renter og dyre omkostninger for dig og det kan hurtigt løbe op. Sørger du på den anden side for at betale til tiden kan du sagtens købe din nye køkkenmaskine med en afbetalingsaftale.