Fælge på afbetaling

En bil er en dyr investering, og det samme er reservedelene – dette gælder også fælgene. Står du i den situation, hvor fælgene på din bil trænger til at blive skiftet, men mangler du midlerne til at få det gjort? Så kan du overveje at gøre det på afbetaling.

Her er alle de lækre fordele ved at købe fælge på afbetaling

Er fælgene på din bil gået i stykker kort inden, bilen blev kaldt til syn? Eller er de simpelthen bare så ødelagte, at bilen ikke kan køre længere? Hvis dette sker, og du ikke har budgettet til at smide 1000 kr. til nogle nye, befinder du dig pludseligt i en ubehagelig situation; for når du køber fælge til en bil, kan du godt forvente en mindstepris på 1000 kr.

Fælge på afbetaling

I en sådan situation kan det være en god ide at købe fælgene på afbetaling. Med afbetaling har du muligheden for at betale et stort beløb tilbage over en længere periode, fremfor at betale kontant på én gang. Med andre ord skal du betale mange små månedlige beløb fremfor ét stort.

At købe på afbetaling kan på den måde minde lidt om at foretage et lån. Når du køber fælgene, står du i princippet med en gæld. Denne gæld – samt eventuelle renter – indbetaler du over en periode, og når du så har betalt prisen, er du gældfri igen. Fordelen ved at betale på afbetaling er, at du ikke skal omkring banken for at få lånet godkendt, og at renten tit vil være lavere end renten på et kviklån. Desuden låner du heller aldrig flere penge, end du lige netop skal bruge.

Netop fordi du også skal betale en rente, når du køber på afbetaling, bliver det dyrere, end hvis du betaler for fælgene kontant. Men hvis det ikke er en mulighed, kan det være en god ide at dele prisen i mindre omgange – nogle steder tilbyder de endda en rentefri periode i starten.

Prisen på fælge betalt på afbetaling

Prisen afhænger af, hvor du vælger at købe dine fælge, samt hvor lang tid det tager at betale lånet tilbage. Renten mellem de forskellige udbydere varierer, og det er derfor en god ide at tjekke, hvem der tilbyder den laveste rente – og om der eventuelt er nogen, der tilbyder en rentefri periode. Hvis du finder nogen, der tilbyder en rentefri periode, kan du regne på, hvorvidt du vil være i stand til at betale lånet tilbage indenfor denne, så du i princippet ikke mister penge.

køb fælge

Dog skal du huske, at det også spiller en rolle, hvilke fælge du er ude efter – de billigste fælge er ikke altid de bedste. På samme måde som du tænker over prisen i forhold til kvalitet, når du køber enhver anden genstand, skal du også tænke over dette her – uanset hvilken rente de tilbyder. I det lange løb vil holdbarheden af fælgene gøre købet billigere, og det kan derfor godt være værd at betale ekstra både for fælgen og for renten, hvis du får et tilsvarende slidstærkt kvalitetsprodukt.

Hvordan gør du?

At købe fælge på afbetaling er relativt nemt, og de fleste selskaber beskriver betingelser og vilkår for din afbetalingsordning på en grundig og forståelig måde. Det er nemlig i deres interesse, at du forstår deres betingelser, for hvis du gør, er der også større sandsynlighed for, at du har lyst til at købe hos netop dem.

De fleste steder vil du kunne foretage dit køb på afbetaling over nettet, og det foregår oftest i 3 trin; Udfyld en ansøgning og vent på svar, underskriv aftalen og afvent sidst at beløbet afregnes. I fysiske butikker kan det være lidt sværere, og faktisk får du ofte lige så god  vejledning af  medarbejdere på nettet i dag.

Her vil de oftest hjælpe dig med at få oprettet en aftale, hvorefter købet vil blive gennemført. Sælgeren vil i mange tilfælde forsøge at overbevise dig om at købe mere tilbehør til din bil, så det er vigtigt, at du husker på dine behov og vælger fælge ud fra dine præferencer og smag.