Campingvogn på afbetaling

Drømmer du om at købe en campingvogn – men er pengene små? Som bekendt er campingvogne dyre. Nøjagtigt ligesom med biler og andre store investeringer, kan der være behov for at optage et lån. Det er de færreste, der har råd til at gå ud og lægge et større beløb til lige præcis en campingvogn.

Det er klart, at det selvfølgelig kan være en frustrerende beskæftigelse at sætte sig i gæld til fordel for en campingvogn. Derfor bør du nøje overveje dit rådighedsbeløb, inden du udser dig for en specifik campingvogn. Derefter skal du vurdere, hvor mange penge der reelt er behov for at låne – for efterfølgende at finde den rigtige campingvogn.

Få råd til en campingvogn

Når sommeren står for døren, er det altid en fornøjelig affære at kunne køre afsted i egen campingvogn. Hvad end du drømmer om campingferier i Danmark eller udlandet, så kan en campingvogn være lykken at eje. Men campingvogne ligger også i den højere prisklasse – mange af dem i hvert fald. Som bekendt, skal der mange gange et lån til, før det kan lade sig gøre at få råd til netop dét køretøj. Heldigvis du købe en campingvogn på afbetaling på flere måder.

campingvogn på afbetaling

Når du beslutter dig for, at du skal eje en campingvogn, så er der flere praktiske ting, der skal med i dine overvejelser. Første step i processen er faktisk at vurdere, hvor mange penge du selv har mulighed for at lægge. Det vil sige, at du skal gennemgå dit budget. Når det er gjort, er næste skridt at tage stilling til, hvilken form for finansieringsmåde du ønsker, skal hjælpe dig, så du kan få en campingvogn på afbetaling.

Der findes mange forskellige finansieringsmåder – deriblandt findes løsningen helt sikkert for dig. Som udgangspunkt findes der tre løsninger, du kan vælge imellem, når det kommer til afbetalingen. Du kan vælge at optage et banklån. Eller et lån ved den forhandler, du vælger at købe campingvognen hos. Eller du kan vælge at tage et realkreditlån – det kræver dog, at du ejer et hus. Nogle forhandlere har lave renter, mens andre er helt rentefrie. Hos disse forhandlere kan du købe campingvogn på afbetaling:

  • KG Camping
  • Østsjællands Campingcenter
  • NH Camping
  • Toftlund Caravan

Det skal du vide om afbetalingsordning 

De fleste vælger at låne penge, når de køber en campingvogn. Dog er det nødvendigvis ikke ensbetydende med, at det er den rigtige og mest fornuftige beslutning. Som du sikkert allerede ved, kan et lån nemlig ende med at blive en rigtig dyr affære.

Udelukkende af den årsag, at du kan risikere, at der kommer høje renter og gebyrer oveni. Derfor er det vigtigt at have alle overvejelser med indover, så du er sikker på, du ender med at vælge en afbetalingsordning, der passer til dig og dit budget.

Når du låner penge, så skal udbyderen selvfølgelig også tjene penge – og det gøre de blandt andet igennem de renter og gebyrer, der kommer oveni. Det modsatte er tilfældet hos en forhandler, der sælger dig campingvogn på afbetaling. Her kan du for eksempel overveje at tage lånet igennem forhandleren, hvor du har mulighed for at opdele betalingen.

Her skal du dog være opmærksom på, at du selv skal lægge en slat penge, der svarer til cirka 20% af den samlede købspris. Her kan du oftest få en billigere rente, end hvis du går ud og optager et forbrugslån hos en låneudbyder. Læs fordelene nedenfor:

  • Fordelene ved at optage et lån hos forhandleren er, at du langt henad vejen får lave renter og gebyrer ved denne type lån
  • Fordelen ved at vælge et realkreditlån, hvis du ejer dit eget hus, er, du for eksempel for gode betingelser gennem dit arbejde. Derudover er der en lang løbetid på omkring seks til otte, så du har god tid til at kvittere for din campingvogn på afbetaling
  • Uanset afbetalingsordning, har du mulighed for at få din drømmecampingvogn, så du kan tage på campingferier og i fremtiden spare mange penge på hoteller eller ferieboliger

Det skal du være opmærksom på

Det er klart, at ligesom med så mange andre dyre investeringer, er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på, hvilken afbetalingsordning, du ender med at vælge. Du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer eller renter, der indimellem kommer oveni. Har du ikke pengene til at lægge de 20% af købsprisen, kan du også overveje et realkreditlån.

køb campingvogn

Denne løsning afhænger dog af, at du ejer et hus – og samtidig har en friværdi i din bolig. Har du det, har du mulighed ofr at optage et realkreditlån, der på den lange bane kan finansiere din campingvogn på afbetaling.

Før du træffer det endelige valg, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt, inden du beslutter dig for noget. For eksempel er det vigtigt, du har et godt overblik over de forskellige lånetilbud, der findes på markedet lige nu. Derudover bør du huske på, at det altid er muligt forhandle sig til en billigere pris, når det kommer til finansiering. Hvis du for eksempel vil optage et lån hos forhandleren, der sælger dig campingvognen, er der mulighed for at forsøge at forhandle dig til en billigere pris.

Måske er du heldig, at forhandleren ender med at vil lade dig købe en campingvogn på afbetaling helt rentefrit. I dette tilfælde handler det blot om at turde at presse på, så det kommer til din fordel. Hvis du ikke er opmærksom, kan der nemlig komme yderligere renter og gebyrer oveni.