Grafikkort på afbetaling

Du kender det helt sikkert – du bliver drøn irriteret af at stirre på en PC skærm, hvor billedet er frygteligt, eller opløsningen halter. Og derfor plejer du altid selv at købe grafikkort separat, så du kan finde den ypperste kvalitet og sikre et godt billede på computeren.

Men grafikkort kan virkeligt være dyre at kaste penge efter, og hvis det eksisterende grafikkort pludselig sætter ud i din computer, så er gode råd dyre. For hvordan får du råd til et nyt grafikkort, hvis du i forvejen har en presset økonomi?

Hvordan får du råd til grafikkort?

Der er flere måder at få råd til et nyt grafikkort på, uden at din konto skal bløde massivt. Nogle forhandlere tilbyder for eksempel, at du kan købe grafikkort på faktura, og her får du oftest en betalingsfrist på 8-14 dage. Du får dermed grafikkortet leveret, men du kan vente med at betale. Det kan være en fordel, hvis du blot venter på næste måneds løn, der vil tikke ind om få dage.

grafikkort på afbetaling

Men der er også forhandlere, der tilbyder, at du kan købe grafikkort på afbetaling. Det er på ingen måde alle forhandlere, kan tilbyde dig en sådan løsning, men det til trods er det alligevel ikke svært at finde de forhandlere, der gerne vil.

Hvordan foregår det, når du skal købe grafikkort på afbetaling?

Når du køber et grafikkort på afbetaling, betyder det i al sin enkelthed, at du får udleveret grafikkortet, men betaler først for det senere. Og betalingen foregår i rater i stedet for, at du skal lægge et stort beløb på én gang. Det svarer lidt til, hvis du går ned i banken og optager lån. Her afdrager du også på lånet over flere rater, indtil hovedstolen er indbetalt.

Dermed får du altså grafikkortet i hænderne med det samme, så snart du har underskrevet en aftale med forhandleren. I denne aftale er det nærmere skitseret på hvilke vilkår, I har indgået aftale om køb, og hvordan afbetalingen af grafikkortet skal foregå.

At købe et grafikkort på afbetaling er ofte en ganske fleksibel løsning, hvor du i et vist omfang selv har indflydelse på, over hvor lang du vil afdrage, og dermed også hvor meget du kan indbetale hver måned.

Nogle forhandlere kræver, at du lægger et vist beløb forud, for eksempel en procentsats af den samlede købesum. Andre forhandlere kræver administrationsgebyr eller oprettelsesgebyr, for at du kan indgå i en afbetalingsordning. Du skal også være opmærksom på, at selvom nogle forhandlere kan tilbyde en rentefri løsning, så er der stadig en del forhandlere, der kræver betaling af renter i låneperioden.

Husk derfor altid at læse den indgåede aftale meget grundigt igennem, før du skriver under, så du er helt sikker på, hvilke vilkår og betingelser der er knyttet til den.

Fordele ved en afbetalingsordning

Fordelene ved at købe et grafikkort på afbetaling er indlysende. Du får nemlig mulighed for at få fingre i grafikkortet med det samme, uden at du skal smide et stort beløb på bordet på én gang. I stedet kan du dele betalingen op i mindre bidder hen over de næste måneder, så din økonomi ikke bliver voldsomt belastet af købet.

Det betyder også, at hvis du sidder i en akut situation, hvor du måske ikke har nået at spare op, så har du alligevel mulighed for at købe grafikkortet, uden at skulle trække på en kassekredit eller på anden måde betale dyre domme i ekstra udgifter.

Desuden skal du ikke stille sikkerhed, for at få lov til at købe på afbetaling.

Er der nogle ulemper?

Der er imidlertid naturligvis også nogle ulemper ved at købe grafikkort på afbetaling. Du skal nemlig regne med at skulle have et godt overblik over din egen økonomi, så du er sikker på, at din økonomi kan bære, at du skal afdrage månedligt i en længere periode.

Og det er helt afgørende, at du kan overholde den indgåede aftale om at betale beløbet tilbage i afdrag. For overholder du ikke aftalen, kan forhandleren sende dig rykkere med ekstra rykkergebyrer, ligesom han kan pålægge dig at betale strafrenter. Det kan derfor ende med at blive meget dyrt, hvis ikke du overholder den indgåede aftale.

En anden ulempe ved at købe grafikkortet på afbetaling er naturligvis også, at en sådan ordning selvfølgelig ikke er gratis. Du skal typisk som minimum betale enten oprettelsesgebyr eller et månedligt administrationsgebyr, ligesom nogle forhandlere også kræver betaling af renter i løbetiden for afbetalingen. Det betyder dermed også, at det bliver dyrere for dig på bundlinjen at købe et grafikkort på afbetaling, end hvis du havde lagt hele købesummen på én gang.

Men hvis du vælger at betale til tiden og overholde aftalen, vil et køb på afbetaling være helt problemfrit og en stor fordel for dig, der akut mangler grafikkort uden at have hele beløbet til betalingen.