Sovesofa på afbetaling

Står du overfor at skulle flytte hjemmefra? Når du flytter hjemmefra skal du helt sikkert ud at investere i en masse møbler og småting til dit nye og helt eget hjem. Det kan være en stor udgift – også selvom du bare flytter ind i en lille studielejlighed.

Mange flytter fra deres forældre og over i en etværelseslejlighed for at spare penge, når de første gang skal bo alene. Her kan det være smart at overveje møbler, som er praktiske i en lille lejlighed. Sovesofaer er særligt velegnede til etværelseslejligheder, da de både kan bruges som seng og sofa.

Læs med her, hvordan du kan få råd til en god sovesofa, selvom pengene er små.

Sådan får du råd til en ny sovesofa

Mange online møbelbutikker tilbyder deres kunder, at de kan betale møblerne på afbetaling, hvis de har svært ved at betale det fulde beløb på én gang. Når du som ung flytter hjemmefra, er det heller ikke de fleste, der har mange penge til rådighed til dyre møbler. Når man er ung, prioriterer man anderledes og vil måske hellere bruge sine penge sammen med vennerne på oplevelser, rejser, fester eller andet.

Sovesofa på afbetaling

Møbler er dog nødvendige, når du skal flytte hjemmefra og selvom du tænker praktisk, vil der være en del udgifter. Hvis du vælger at bruge en sovesofa som seng og sofa, er det vigtigt, at den er af nogenlunde kvalitet, så du kan sove ordentligt om natten. Det kan derfor godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på den, hvilket kan være muligt, hvis du køber den på afbetaling.

Når du køber en sovesofa på afbetaling, vil beløbet blive delt op over flere måneder og du vil derfor ikke skulle betale et stort beløb på én gang. Det bedste er selvfølgelig, hvis du har mulighed for at betale sovesofaen med det samme. Det er dog ikke alle, der kan låne penge af familien eller har en stor opsparing til rådighed og her vil en afbetalingsordning være en mulighed.

Fordele ved at købe en sovesofa på afbetaling

Når du skal købe en sovesofa på afbetaling, er det en god ide at overveje fordele og ulemper. På denne måde kan du finde den bedste løsning for dig og ikke blot haste en beslutning igennem, fordi du mangler en sofa.

Som sagt, er det altid klogest at få betalt det fulde beløb med det samme, for de ting man køber, men det er ikke altid en mulighed.

Der er flere fordele ved at købe en sovesofa på afbetaling. Fordelene er listet her:

  • Du får sovesofaen med det samme
  • Din økonomi vil ikke blive påvirket i samme grad
  • Du vil stadig have råd til andre ting
  • Du kan selv bestemme, hvor meget du vil betale pr. måned
  • Du skal ikke bruge mange penge på én gang

Alle fordelene er for dig, som ikke har pengene i forvejen og derved ikke har mulighederne for at betale hele beløbet samme dag, som du køber din nye sovesofa.

Hvordan køber jeg en sovesofa på afbetaling?

Når du ønsker at købe en sovesofa på afbetaling, er det en god ide at undersøge de forskellige udbydere, inden du blot tager den første og den bedste. Der er flere forskellige online møbelbutikker, der tilbyder denne service, men afbetalingsordningerne kan være forskellige fra butik til butik. Sørg for at undersøge vilkårene hos flere forskellige butikker og sammenlign disse ift. hvad du har mulighed for at afbetale pr. måned.

Vi vil dog her gennemgå de generelle forhold, som ses hos langt de fleste butikker, der tilbyder afbetaling.

Det er egentlig ganske nemt at købe møbler på afbetaling. Når du har fundet en sovesofa hos en butik, som du synes om, lægger du den blot i kurven og går til kassen, som ellers ved internethandler.

For at købe på afbetaling skal du udfylde en ansøgningsformular og underskrive denne med dit NemID. Det skal du gøre for, at finansieringsfirmaet kan lave en kreditvurdering af dig og sikre, at du kan betale beløbet tilbage over den valgte løbetid. Her tjekkes om du står i RKI og hvis dette ikke er tilfældet, vil du blive godkendt og dit køb går igennem.

Sovesofa

I de fleste tilfælde vil du betale en lille del af beløbet med det samme, evt. også et oprettelsesgebyr. Herefter vil du afbetale pr. måned svarende til det beløb, som er aftalt i afbetalingsordningen. Hvis løbetiden er meget lang og det månedlige beløb meget lav, vil du nogle gange skulle betale renter. Det kan derfor godt betale sig at undersøge, hvad du skal betale pr. måned for at undgå renter og gebyrer.

Inden du godkender din afbetalingsordning er det vigtigt, at du læser den grundigt igennem, så du er sikker på, at der ikke er skjulte gebyrer og renter. Det kan i sidste ende blive dyrt, hvis du ikke er opmærksom fra starten af. Når først du har skrevet under på aftalen og sagt ja tak, kan du ikke sådan lige komme ud af den. Kun hvis du vælger at betale helt beløbet ud på én gang.

Dette bør du overveje

Som ved de fleste andre aspekter af livet, er det vigtigt at overveje både fordele, men også ulemper. Vi har været igennem fordelene, så her kan du læse lidt mere omkring, hvad du også bør overveje, inden du kaster dig ud i at købe en sofa på afbetaling.

Da det ofte kan blive dyrere end blot at betale for sovesofaen med det samme, er det værd at overveje, om der er andre muligheder. Har du en opsparing, som du blot er træt af at bruge? Eller kan du låne penge af dine forældre? Ved at gøre brug af disse muligheder, vil sovesofaen ikke ende med at blive meget dyrere over tid.

Er du ung og for første gang skal stå på egne ben, er der mange ting, der skal være styr på. Særligt økonomien er vigtig, da det på sigt kan blive rigtig dyrt, hvis ikke der er. Det er ikke sikkert, at du lige har helt styr på det med afbetaling og hvordan det fungerer hver måned.

Her vil det være en god ide at få din familie til at hjælpe dig, så regningerne betales, når de skal. Hvis du ikke følger afbetalingsordningen, vil der løbe endnu flere gebyrer på. Det ønsker du helt sikkert ikke, hvis du i forvejen sidder lidt økonomisk stramt i det.

Hvor kan jeg købe en sovesofa på afbetaling?

Vi har samlet en liste til dig over nogle af de online møbelbutikker, som tilbyder køb af sovesofa på afbetaling. Alle butikkerne har fine og gode sovesofaer i forskellige prisklasser, så der vil helt sikkert være noget for enhver smag.

Når du har kigget på de forskellige sovesofaer og eventuelt har fundet flere, der matcher dine behov, anbefales det, at du sammenligner priser og betingelser. Ved at opstille forhold, såsom; pris, endelige pris efter afbetalingen, renter og gebyrer ved siden af hinanden, kan du nemt danne dig et overblik over den bedste løsning for dig og din økonomi.

Når du har valgt den bedste afdragsordning for dig, er der kun tilbage at vælge den flotteste sovesofa.