Gasfyr på afbetaling

Et gasfyr er en dyr men fornuftig investering. Du kan komme til at spare penge på lang sigt, når du investerer i en miljøvenlig og energibesparende model, der er skabt til at kunne holde i masser af år frem.Det er de færreste forbrugere, der har økonomi til at købe gasfyr uden at have sparet op til det.

Står du i en situation, hvor der ikke er tid til at spare op, eller vil du have friheden til at vælge den bedste model på markedet i dag?

gasfyr på afbetaling

Du kan vælge at købe dit nye gasfyr på afbetaling. Dette giver dig både en overskuelig afdragsordning, og du skal kun forholde dig til at betale de månedlige afdrag i fremtiden. Der er mange modeller at vælge imellem på det danske marked, der vil skabe merværdi for din bolig.

Derfor kan det svare sig at købe gasfyr på afbetaling

Det er ikke kun varme og energiforbrug, du skal tænke på, når der overvejes at købe nyt gasfyr til hjemmet. Du skal anse købet som en investering og en forbedring af hjemmet. Med en miljørigtig model vil værdien af din bolig stige både nu og i fremtiden. Overvejer du salg af bolig indenfor et par år, kan det komme til at blive afspejlet i salgsprisen, at du har truffet en økonomisk, fornuftig beslutning og har købt et moderne gasfyr. På dén måde kan du komme til at få pengene igen, når du kan få mere for din bolig på grund af optimeringen.

De nye modeller af gasfyr anvender betydeligt mindre gas end dem, der er mere end 10-15 år gamle. Investeringen i nyt fyr vil også komme dig til gode på den korte bane, da du kommer til at bruge færre penge på brændsel.

Der er flere forhandlere og VVS-webshops på markedet, hvor du kan købe dit nye gasfyr på afbetaling.

Hvordan vælger jeg den rette forhandler af gasfyr?

Dine behov i forhold til både produkt og økonomi vil afgøre, hvilken forhandler der vil være den rette for dig. Først og fremmest skal du bruge tid på at sætte dig ind i energimærkning, støjniveau, varmtvandsbeholder og kapacitet, når det nye fyr skal vælges. Det er f.eks. afgørende, at dit kommende gasfyr har en varmtvandsbeholder, der størrelsesmæssigt matcher din boligs areal samt fyrets kapacitet.

Når du har fundet den rette model, skal du til at udpege de forhandlere, der tilbyder gasfyr på afbetaling.

Du kan bruge følgende VVS-forhandlere og netbutikker:

  • NytGasFyr.dk
  • Soeberg.dk
  • VVSmester.dk
  • Seas-nve.dk

Når du sammenligner de forskellige forhandlere, vil du opleve, at deres produktudvalg samt afbetalingsrammer kan variere meget. De forskellige VVS-forhandlere ved, at køb af gasfyr er en stor post på budgettet. Derfor vil der være forskellige finansieringsordninger at vælge imellem.

Du skal undersøge rentens størrelse samt mulighed for valgfrihed i forhold til afdragsperiode, når den rette forhandler skal udpeges.

Dette skal du vide om renten

Afbetaling fungerer i praksis som et lån. Det vil sige, at du kommer til at indgå i samarbejde mellem forhandler og bank. Du skal betale raterne hver måned til den pågældende bank, der vil sørge for at afregne videre med forhandleren.

Som det gælder med et hvilket som helst andet lån, vil der være renter på din bankaftale. Dette er bankens fortjeneste for at låne dig penge til køb af gasfyr på afbetaling.

Den typiske rente på afdragsordninger er den variable udgave.

En variabel rente er (som navnet også antyder) svigende. Den følger markedsrenten, og den kan svinge fra måned til måned. Sammenholdt med en fast rente (som primært ses på banklån) får du en lavere rentesats med den variable rente.

Renten vil være fastsat i et interval, som den kan svinge imellem. Sørg for altid at sætte dig ind i rentesatsen, før du indgår samarbejde med en bank. Renten vil stå direkte oplyst hos alle forhandlere, der har afbetaling som finansieringsmulighed.

Læg budget og regn ud hvor meget du kan betale i månedlige afdrag

Hos mange forhandlere finder du hjælpsomme oversigter på hjemmesiderne, der giver dig indblik i priserne for en afdragsordning. Her kan du f.eks. se, hvad en ordning koster med en afdragsperiode på 6 måneder sat op imod en ordning med en løbetid på 12 måneder. Du kan selv vurdere den økonomiske difference og derefter vælge, hvad den ideelle længde på løbetid er for dig.

Det kan få økonomiske konsekvenser for dine fremtidige muligheder for at optage lån eller købe på afbetaling, hvis ikke du overholde betalingerne af de månedlige afdrag.

gasfyr afbetaling

Det kan give dig ro i maven fremover, at du på forhånd har regnet ud, hvor meget du er i stand til at afdrage pr. måned.

Du skal tage afsæt i dit månedlige, disponible beløb. Når du har trukket alle udgifter fra samtlige indtægter, finder du frem til rådighedsbeløbet.

Værd at vide om de månedlige ydelser

Når du selv kan bestemme, hvor meget du vil betale i afdrag ved at købe gasfyr på afbetaling, vælger du selv, hvor høje eller lave de månedlige ydelser skal være.

Du sparer flest penge på din afbetalingsordning ved at vælge en kort løbetid. Du skal huske på, at renterne er med til at gøre din samlede bankaftale dyrere, des længere tid den varer.

Det kan være en god idé at sammenligne betalingsvilkår hos de forhandlere, som du overvejer at handle gasfyr på afbetaling hos. Du kan sammenligne dem i forhold til rente samt ÅOP.

ÅOP er en forkortelse for ”Årlige Omkostninger i Procent” og er et nøgletal, når det kommer til at sammenligne de samlede priser for en bankaftale.

Har du flere tilbud på afbetalingsordninger at vælge imellem, finder du det billigste ved at udpege tilbuddet med den laveste ÅOP.