Cykel på afbetaling

Hvis du er seriøs omkring din cykelsport, så ved du helt sikkert, at det ikke er en billig investering, når der skal en ny cykel til samlingen. Det er en stor udskrivning og der er langt de færreste, der kan betale det på en gang.

Ved at købe din nye cykle på afbetaling vil du kunne inddele betalingen i mindre portioner og afdrage månedligt gennem en periode i stedet for at skulle betale det hele på en gang. Det er en nem og god løsning for dig – men husk, at det aldrig er gratis at låne penge!

Hvad er forskellen på at låne og at købe på afbetaling?

I bund og grund er det det samme, men lad os se på, hvor forskellene ligger, så det bliver helt klart, hvad der adskiller de to fra hinanden:

 • Lån: især, når du læner penge på nettet, hvor du ikke skal stille sikkerhed eller redegøre for, hvad pengene skal bruges til, så kan det være en dyr omgang, når det kommer til renter og gebyrer. Du er helt selv herre over de penge du låner og kan bruge dem, som du ønsker.
 • Køb cykel på afbetaling: hvis du køber din cykel på afbetaling betyder det, at du låner de penge du skal bruge til cyklen fra en udbyder, der så at sige ’køber din gæld’. Du skal så betale månedlige afdrag på lånet indtil du er gældfri igen og din cykel er betalt.
Cykel på afbetaling

Det er altså i bund og grund det samme, men med den forskel, at når du køber på afbetaling, så er pengene bundet i den vare du har købt, hvor du med lån selv kan benytte pengene som du ønsker.

Faktura eller afbetaling?

Der er to overordnede mulighede for at købe uden at betale med det samme, så alt efter, hvor meget du vil betale nu og, i næste måned kan du vælge den løsning, der passer bedst til dig.

 • Faktura: hvis du køber med faktura betyder det, at du udskyder betalingen i op til 30 dage. Du kan vælge at betale en del af beløbet med det samme eller udskyde det hele en måned.
 • Afbetaling: når du i stedet vælger at købe på afbetaling, så vil du i stedet for blot at udskyde betalingen kunne opdele den i mindre portioner, der betales løbende indtil gælden er indfriet.

Med de to muligheder kan du altså købe den cykel du går og drømmer om i dag uden at du nødvendigvis behøver at betale i dag eller at gå på kompromis med kvaliteten og udstyret for at spare penge.

Hvordan køber du cykel på afbetaling?

Hvis du gerne vil købe en cykel på afbetaling, foregår det stor set på samme måde som, hvis du køber den helt normalt indtil du skal betale.

Herhjemme hedder de to største firmaer, der tilbyder at finansiere dine køb på afbetaling, det er Klarna, og det er altså dem, der sørger for at du kan købe ting selv om du ikke har pengene stående på kontoen. Det foregår således:

 • Du finder den cykel du ønsker at købe
 • Lægger den i indkøbskurven på den side, der sælger den
 • Når du klikker dig til betaling skal du i stedet for at betale med kort vælge det ikon, der hedder enten Klarna
 • Du vil nu blive bedt om at indtaste dit CPR-nummer, så udbyder kan tjekke, at du ikke er registeret i RKI
 • Nu betaler udbyderen din regning til udbyderen og bliver på den måde din kreditor
 • Du får din cykel med posten/henter den og betaler din kreditor tilbage i aftalte afdrag

Det er altså super let og en god mulighed for dig, hvis du ikke har pengene stående på kontoen, men stadig gerne vil købe den helt rigtige, lækre racer til de lange ture ind i solnedgangen.

Hvor kan du købe din cykel på afbetaling?

Fordi en cykel er en ganske stor investering er det størstedelen af butikkerne, der sælger dem, der tilbyder dig en form for afdragsløsning. Som regel vil det fremgå af butikkens hjemmeside om de tilbyder denne form for løsning.

Butikkerne er godt klar over, at køb af den størrelse ikke på tiltaler folk på samme måde som mindre køb og at der derfor er brug for alternative betalingsmuligheder for at sælge mere. Det er derfor du nu har muligheden for at købe på denne måde.

Se også: Ladcykel på afbetaling

Køb cykel på afbetaling

Hvem skylder du så penge?

Forskellige butikker administrere deres afbetalingsordninger på forskellige måder og det kan være en fordel for dig at sætte dig lidt ind i, hvordan din aftale hos den givne forretning er skruet sammen, for du kan spare en del penge.

 • Ekstern samarbejdspartner: mange af de mindre butikker vil rigtig gerne tilbyde deres kunder muligheden for at købe på afbetaling, men har ikke selv ressourcerne til at holde styr på alt det, der følger med en sådan aftale. Derfor har de en ekstern samarbejdspartner som for eksempel Klarna
 • Interne aftaler: større forretninger med flere ressourcer kan meget bedre sørge for, at der bliver holdt styr på betalingerne og det ekstra arbejde der følger med. Derfor har de muligheden for at tilbyde dig en afdragsordning, hvor du afdrager til butikken selv og ikke en samarbejdspartner.

Forskellen på de to er oftest, at du ved at skulle inddrage en tredjepart vil komme til at betale mere i omkostninger end du ville ved en aftale direkte med butikken og derfor er der i vise tilfælde penge at spare, hvis du finder en sælger, der klarer køb af cykel på afbetaling internt.

Alt efter, hvilken løsning den butik du handler hos tilbyder vil du altså ende med at skylde enten dem, eller den tredjepart, der køber din gæld penge indtil du har betalt lånet helt ud og igen er gældfri.

Det er let, hurtigt og belejligt – men husk altid at læse aftalen igennem inden du godkender!

Du er måske også interesseret i: