Gaver på afbetaling

I løbet af livet kan vi alle komme ud for, at vores økonomi er stram, og at der i perioder er brug for at være ekstra opmærksom på vores udgifter.

Står du overfor at skulle til en stor fest, eller har en betydningsfuld person fødselsdag, er der brug for at købe gaver.

Du behøver ikke bruge af din opsparing eller ligge søvnløs om natten på grund af økonomiske bekymringer, da du kan købe dine gaver på afbetaling.

Hvad betyder afbetaling, og hvordan fungerer det?

Afbetaling er en finansieringsløsning, som mange forhandlere både på nettet og i fysiske butikker tilbyder deres kunder.

Når der købes produkter såsom elektronik, træningsredskaber, transportmidler, gadgets og smykker kan det for mange forbrugere være en hjælp at få delt prisen op i små, månedlige rater.

gaver på afbetaling

Du skal således ikke betale den fulde pris for din gave, når du køber den på afbetaling hos en webshop, som tilbyder denne finasieringsmetode.

Når du køber gaver på afbetaling, vil det langt hen ad vejen minde om den handelsprocesdure, som du benytter dig af til almindelige onlinekøb. Du finder din vare, går til betaling og gennemfører transaktionen.

Fremfor at betale med kort, skal du vælge den bank, som webshoppen samarbejder med.

Du guides igennem simple trin, hvor du skal indtaste oplysninger om dig selv, samt hvor mange penge du ønsker at ansøge om.

Hvor kan jeg købe gaver på afbetaling?

Gaver dækker over mange forskellige produktkategorier og kan findes hos en lang række af webshops.

Disse webshops tilbyder et bredt udvalg af produkter til både mænd, kvinder, par og børn. Det kan være en hjælp at gøre brug af disse gaverelaterede forhandlere på nettet, når du ikke er afklaret med, hvilken type gave du vil forære.

Der findes en lang række andre webshops, som tilbyder finansiering. Har du specifikke ting eller genstande, du går efter, kan du også gøre brug af disse.

Værd at vide om forhandlerne og deres finansieringstilbud

Hvilken forhandler du vælger, er helt op til dig. Det er en god idé at undersøge flere forskellige, før du beslutter dig for den webshop, du vil handle hos. Forhandlerne har forskellige tilbud og finansieringsløsninger.

Mens nogle tilbyder attraktive afbetalingsordninger uden renter, giver andre webshops dig den fordel, at du selv kan vælge, hvor mange penge du ønsker at låne til køb af din gave.

Som udgangspunkt fungerer afbetaling på samme måde, som når du optager et privatlån. Der kan både være renter og gebyrer, som du skal afdrage.

Har du en stærk økonomi, kan du få gaver på afbetaling rentefrit.

Kend til de forskellige afbetalingsmuligheder

Det er populært for mange forbrugere at købe gaver på afbetaling samt andre forbrugsgoder til hjemmet med finansiering. Der findes forskellige kreditløsninger, som du kan benytte dig af herunder Klarna. Den største forskel mellem forhandlerne er, hvorvidt deres kredittilbud er omfattet renter og gebyrer.

Hver forhandler samarbejder med en bank. Du guides videre til banken, hvor du skal ansøge om kredit. Her skal du indtaste, hvor mange du vil låne til din gave, og du skal vælge antal måneder, som du vil afdrage over.

gaver afbetaling

Når du har en afbetalingsordning, er det den samarbejdende bank, som du betaler til hver måned. Dette gør du igennem ydelserne. Banken sørger herefter for at betale forhandleren den sum penge, som den skal have for det produkt, du har købt.

Dette skal du være bekendt med i forhold til afbetaling

Før du går i gang med at købe gaver på afbetaling, skal du gøre dig tanker om, hvor mange penge du er i stand til at afdrage hver måned. Du skal sørge for, at ydelserne på din finansieringsaftale ikke er højere end råderummet i dit månedlige budget.

Du kan med fordel starte med at udregne, hvor mange penge der er tilovers på din konto hver måned, når alle faste udgifter er betalt.

Når du kender dette beløb, kan du nemmere sammensætte dit lån med beløb og afdragsperiode, så det passer godt til dig.

På mange af forhandlernes hjemmesider, kan du både få oplysninger om rentesats, muligheder for løbetider, information om den samarbejdende bank og eventuelle gebyrer.

Dette giver dig mulighed for at være forberedt, når du ansøger om lån, så du kan købe gaver på afbetaling.

Gode råd når du køber på afbetaling online

Det kan komme dig økonomisk til gode, at du afsætter tid til at sammenligne forskellige forhandlere og deres finansieringstilbud.

Du kan gøre brug af disse råd, når du vil have den bedste og billigste afbetalingsløsning til dine køb på nettet:

  • Sæt dig grundigt ind i vilkår og betingelser før du skriver under på et tilbud om finansiering
  • Betal de månedlige ydelser via PBS
  • Vær opmærksom på at en lang afbetalingsperiode kan fordyre din kreditordning
  • Lån det beløb som du har brug for til køb af gaver

Det er både effektivt og nemt at købe på afbetaling på nettet. Du skal bruge dit NemID, og du får svar fra banken indenfor kort tid. Selvom det kan være fristende at ansøge om flere penge, end din gave koster, skal du hele tiden være opmærksom på, at skal kunne betale ydelserne.

Du kan sammensætte den finansieringsordning, som passer til værdien af din gave og råderummet i din økonomi.

Du burde også kigge på