Mange butikker giver dig mulighed for at kunne købe ting på afbetaling hvis du ikke har pengene til det lige nu. Denne mulighed benytter mange sig af, da det kan være svært at vente til der er penge på kontoen. Det er meget individuelt om det er en god eller dårlig ting at kunne købe varer på afbetaling. Det kommer helt an på den enkeltes økonomiske situation samt shoppingtrang. Nogen kan f.eks. bare ikke modstå fristelsen til at købe, selvom de inderst inde godt ved, at der heller ikke er penge til at kunne afbetale med. Køb ting på afbetaling efter fornuft, så du ikke gør din økonomiske situation være.

Skal du købe ting på afbetaling eller ej?

På internettet har du mulighed for at få et overblik over hvilke sider, der tilbyder deres kunder at kunne købe produkter på afbetaling. På denne måde kan du hurtigt se, om det er en mulighed for dig eller ej alt efter hvad du havde tænkt dig at købe. Det er en god ide at du sætter dig ind i hvad det betyder at købe ting på afbetaling inden du gør det. F.eks. bør du se efter hvornår det fulde beløb skal være betalt tilbage eller hvad du skal afdrage med pr. måned for at få beløbet ud af verden. Dette er den eneste måde hvorpå du kan gennemskue, om du har råd til at købe et produkt på afbetaling. 

Er økonomien stram, skal du spare op

Det er ofte store beløb som folk vælger at afdrage på i stedet for at købe selv med det samme. Det kan f.eks. være en ny seng, sofa eller andet dyrt møbel til boligen. Drejer det sig om små ting til hjemmet som en hilma klint plakat, så bør du have råd til at kunne købe den med det samme. Hvis du som hovedregel ikke har råd til at kunne købe plakaten, bør du helt lade være. Er økonomien så stram, er du nødsaget til at spare op og tænke over hvad du bruger hver en krone til. 

Det kan være utrolig fristende at købe ting på afbetaling. Du skal altid have den sunde fornuft med i forhold til din økonomiske situation. Vurder en ekstra gang om det virkelig er en ting du har brug for eller ej. 

Write A Comment